Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mircea Badea, despre controlul ANAF la OMV: "Pute a brânză de burduf. Este patriotismul de fasolică"

Mircea Badea, despre controlul ANAF la OMV: "Pute a brânză de burduf. Este patriotismul de fasolică"

Mircea Badea a comentat anunţul ANAF privind controalele la OMV, după ce compania austriacă a refuzat să plătească taxa de solidaritate, taxa pe supraprofit.

Mircea Badea, despre controlul ANAF la OMV: "Pute a brânză de burduf. Este patriotismul de fasolică"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2023   •   20:42

"Deci știrea asta pute a brânză de burduf. Este patriotismul de fasolică. Deci îmi era jenă să mă uit la această știre.

Deci asta în care ANAF-ul se duce peste companie hulpav... Am râs, am râs foarte mult, e amuzant.

Hai dracu' să ne ocupăm niște lucruri serioase, că de populisme de-astea penibile îmi e jenă rău", a spus Mircea Badea, în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3 CNN. 

Reacția vine după ce preşedintele ANAF a anunţat controale ample la toate firmele din România privind contribuția de solidaritate. 

Preşedintele ANAF, anunț despre controlul la OMV pe taxa de solidaritate | Ce documente sunt verificate

Direcția antifraudă face control la OMV, după ce compania austriacă a refuzat să plătească taxa de solidaritate, taxa pe supraprofit.

Începând de astăzi vor fi verificate multe societăți care ar trebui să se încadreze în ordonanță 186 verificăm modul de calcul a cifrei de afaceri și dacă se încadrează în acel prag de 75 % din total cifră de afaceri pe cele 4 coduri CAEN care sunt prevăzute în ordonanță 186.

ANAF, verificări ample privind contribuția de solidaritate

Sunt niște verificări ample. Am estimat că ele durează undeva în jur de 10 zile. La finalul acestei perioade, eu cred că o să am o listă foarte clară cu câte societăți din România datorează contribuția de solidaritate, iar după aceea o să așteptăm termenul de 25 iunie care este prevăzut în ordonanță, când trebuie să fie declarat și achitată această contribuție.

Facem și verificări documentare. Avem și oameni care sunt pe teren și la OMV și la alte companii unde verificăm documentele.

Discutăm cu reprezentanții companiilor să vedem modelul de business, să vedem modul în care și-au calculat cifra de afaceri.

Noi avem clar legislația fiscală din România și știm cum trebuie să fie aplicată și acolo unde constatăm că ea nu a fost respectat le solicităm să-și facă calcule corecte", a spus preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea ANAF OMV taxa de solidaritate
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close