Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Fostul ministru ucrainean al apărării: "Războiul costă Ucraina 100 de milioane de dolari pe zi"

Fostul ministru ucrainean al apărării: "Războiul costă Ucraina 100 de milioane de dolari pe zi"

Fostul ministru ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a dezvăluit cât costă războiul din Ucraina: 100 de milioane de dolari pe zi, banii venind din bugetul de stat.

Fostul ministru ucrainean al apărării: "Războiul costă Ucraina 100 de milioane de dolari pe zi"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   11:24

„Pot să vă spun că livrările de la voluntari din 24 februarie 2022 până în prezent reprezintă 3% din tot ceea ce a ajuns în zona de război. Războiul ne costă 100 de milioane de dolari pe zi. Acum, aruncați o privire la bugetele tuturor fondurilor de voluntariat semnificative, cu reputație, și vedeți cât de mult colectează. Şi un stat care cheltuiește în total 100 de milioane de dolari pe zi. Gândiți-vă doar la asta", a declarat acesta pentru agenţia Ukrinform.

Reznikov mai susţine că "este nedrept să se spună că totul este făcut de voluntari. De fapt, această luptă este susținută de cetățenii Ucrainei, care plătesc taxe la buget, iar din acest buget, banii merg și către armată".

Acesta a vorbit în cadrul interviului pentru agenţia Ukrinform şi despre corupţia din sistem.

"Oriunde te uiți, toată lumea este coruptă, nu există oameni corecți pe lume. Cel puțin în timpul mandatului meu de ministru, departamentul nu a cumpărat ouă cu 17 grivne bucata (echivalentul a 2,1 lei – n.r.). Nu există un dosar penal în nicio agenție de aplicare a legii cu privire la ouă. Cuiva nu i-au plăcut reformele mele, cuiva i-am fost incomod. Nu sunt Mona Lisa, nu pot mulțumi pe toată lumea", a mai declarat Oleksii Reznikov.

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut pe data de 3 septembrie demiterea lui Reznikov şi înlocuirea acestuia cu Rustem Umerov, şeful principalului fond de privatizare din Ucraina.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close