Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Petre Daea, despre criza cerealelor: "Se va lua o măsură în favoarea fermierilor români"

Petre Daea, despre criza cerealelor: "Se va lua o măsură în favoarea fermierilor români"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, participă la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit (AGRIFISH), care are loc la Bruxelles.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2023   •   21:32

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunţă că a convenit cu omologul ucrainean Mikola Solski să aibă o comunicare săptămânală asupra tranzitului de produse din Ucraina şi să aibă săptămâna viitoare o nouă întâlnire, în România, după decizia Comisiei Europene pe acest subiect.

"Așteptăm decizia Comisiei Europene. Eu sunt la Bruxelles tocmai pentru a participa la Consiliul AGRIFISH. (...)

Acum, după întâlnirea cu omologul din Ucraina, sigur că sunt elemente suplimentare care îmi dau această speranță că repede se va lua o măsură în favoarea fermierilor români, a tuturor fermierilor, în așa fel încât să se poată trece peste acest moment greu.

Și spun că am acest semnal al drumului spre reușită și datorită faptului că s-au anunțat sume suplimentare pentru fermieri", a spus ministrul Petre Daea, vineri seară, la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Scandalul cerealelor continuă. Ce face Daea după întâlnirea decisivă | "Suntem extrem de dezamăgiți"

Mijloacele de transport din Ucraina care tranzitează România vor fi sigilate la intrarea în ţară, chiar dacă acestea poartă deja un sigiliu, pentru a putea fi urmărite prin sistem şi confirmate la destinaţie, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la finalul discuţiilor cu omologul său din Ucraina, Mikola Solski.

"Ne-am stabilit un set de măsuri care înseamnă, în primul rând, punerea unui sigiliu suplimentar, chiar dacă vin mijloacele de transport, fie că sunt auto sau CFR, sau chiar vin barje să se pună un sigiliu care să fie urmărit până la descărcare, în așa fel încât să avem siguranța că ajunge acolo unde trebuie", a mai spus Petre Daea la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: petre daea fermieri Comisia Europeana
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close