Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Prăpăd pe piaţa imobiliară. Ce prevăd constructorii că se va întâmpla

Prăpăd pe piaţa imobiliară. Ce prevăd constructorii că se va întâmpla

Peste 70% dintre constructori amână proiecte din cauza creșterii prețurilor la materiale. Asta în timp ce un sfert dintre ei se așteaptă la scăderea veniturilor, potrivit unui studiu publicat recent. 

Prăpăd pe piaţa imobiliară. Ce prevăd constructorii că se va întâmpla
Sursa foto: pixabay.com/tumisu
de Silvia Preda    |    20 Sep 2022   •   21:15

Din fericire, până acum, doar 2% dintre patroni s-au gândit să concedieze angajații.

Din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții, aproape trei sferturi dintre marii constructori din România au întâmpinat întârzieri în execuții ale lucrărilor, potrivit unui raport IBC Focus. 72,7 % dintre respondenți sunt de părere că amânarea proiectelor reprezintă o altă problemă determinată de prețurile mari la materialele de construcție. 

De asemenea, 4 din 10 constructori menționează termenele prelungite de livrare a materialelor printre principalele probleme cu care se confruntă în prezent, context în care jumătate dintre constructori au observat și o scădere a cererii din partea clienților sau chiar o reducere a mărimii proiectelor.

Ce trebuie să ştiţi dacă plănuiţi să vă cumpăraţi o locuinţă

Doar 10% dintre constructori au menționat oprirea sau înghețarea lucrărilor, în timp ce 2% au concediat angajați pentru a răspunde situației din piață. 

Studiul arată și o polarizare a cifrei de afaceri în conturile celor mai mari 100 de constructori. Astfel, 27% din totalul cifrei de afaceri înregistrate de firmele de construcții din România se concentrează în portofoliul primilor 100 de constructori, o pondere care a scăzut față de anul precedent când era de 32,1%.

×
Subiecte în articol: piata imobiliara constructori
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close