Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii "Poate abia acum a murit Prigojin!" | Imagini cu avionul IL-76 al grupului Wagner care a explodat după ce a ratat aterizarea, în Mali

"Poate abia acum a murit Prigojin!" | Imagini cu avionul IL-76 al grupului Wagner care a explodat după ce a ratat aterizarea, în Mali

Cazul aparatului militar Il-76 folosit de gruparea Wagner, care s-a prăbușit în Mali, a fost analizat la Antena 3 CNN, după ce, miercuri, au apărut noi imagini ce au surprins momentul fatal.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2023   •   20:25

Răzvan Dumitrescu: "Se vede cum avionul rulează pe pistă, aparent fără probleme, iese de pe pistă şi, la un moment dat, explodează. Foarte mulți se întreabă ce s-a întâmplat, de fapt, acolo. Părea o aterizare normală. Pe grupurile de socializare au apărut tot felul de ipoteze. Unii spun că nu ar fi mers frânele. Alţii suspectează o aterizare întârziată şi n-a mai avut timp să frâneze."

Radu Tudor: "Imediat după ce iese de pe pistă, avionul rulează pe o porțiune de pământ. Imediat după acea porțiunea neamenajată, vine o pantă în care avionul cade. Se vede cum coada avionului se ridică în momentul în care aeronava cade în acea râpă, unde explodează.

Este al doilea avion Wagner care explodează într-o perioadă scurtă. Ca să citez gluma făcută de unii, cei de la bord nu avea telefonul setat pe modul avion, de aceea au căzut şi au murit. Cert este că avem toate motivele pentru multe semne de întrebare, pentru că Wagner operează în Mali de șase ani de zile şi au mai făcut sute de astfel de aterizări pe această pistă. Şi tocmai acum se întâmplă această aterizare ratată."

Citește și: Cum a reuşit Vladimir Putin să pună mâna pe averea Wagner

Mircea Badea: "Poate abia acum a murit Prigojin. Alții, precum Kadîrov şi Putin, au mai murit de câteva ori. Ar fi păcat ca Prigojin să moară o singură dată."

Presa internațională: avionul transporta soldați din Mali și mercenari Wagner

Deutsche Welle, citând informații de la misiunea ONU din Mali, a relatat că avionul de fabricație rusă, înregistrat în Belarus cu numărul EW-412TH, s-a prăbușit sâmbătă dimineață în timpul aterizării pe aeroportul din Gao, relatează Kyiv Post.

Aparatul supraîncărcat transporta atât soldați din Mali, cât și persoane asociate cu grupul de mercenari Wagner, potrivit Deutsche Welle.

Oleksandr Kovalenko, un analist politico-militar ucrainean din cadrul grupului Information Resistance, a scris pe Telegram că în catastrofa aviatică au murit 140 de persoane.

Cauzele prăbușirii sunt în curs de investigare. O sursă citată de publicația locală Malijet a sugerat că o defecțiune la rezervorul de combustibil al aeronavei ar fi ar fi contribuit la tragedie.

Aeroportul Gao este folosit de soldați din Mali, de mercenarii Wagner și de personalul militar al misiunii de stabilizare a ONU.

Mali, țară din vestul Africii, fără ieșire la ocean, se confruntă de mai mulți ani cu o insurgență a extremiștilor islamici, care a început în 2012. în partea de nord a țării, și s-a extins în Niger și Burkina Faso.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close