Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii PSD, despre demisia președintelui României în schimbul șefiei Consiliului European: "Decalarea alegerilor este mai puțin importantă"

PSD, despre demisia președintelui României în schimbul șefiei Consiliului European: "Decalarea alegerilor este mai puțin importantă"

Reprezentanții PSD și PNL au comentat în această seară, în direct, la Antena 3 CNN situația în care Klaus Iohannis își va da demisia din funcția de președinte al României pentru șefia Consiliului European.

de Ioana Mircea    |    11 Ian 2024   •   21:51

Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt PSD și Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL au vorbit în această seară, în direct, la Antena 3 CNN despre situația în care președintele țării noastre ar demisiona, la câteva luni înainte de alegerile prezidențiale, pentru a merge la conducerea Consiliului European.

Ambii au ținut să menționeze că acest lucru ar fi o onoare pentru România, iar Lucian Romașcanu a declarat că în cazul în care este necesară decalarea alegerilor prezidențiale, cele mai importante pe care le avem în acest ani, acest lucru este mai puțin important decât faptul că România are un reprezentant la șefia Consiliului European.

Citește și: Nicolae Ciucă, președinte al României, înainte de alegeri! Klaus Iohannis, demisie la vară | Planul secret al liberalilor

"Aici vorbim de o poziție extrem de importantă pentru Europa care ar putea să ajungă la un român, iar acest lucru este dincolo de orice sferă politică, de orice animozitate. Ar fi o poziție extraordinară pe care am câștiga-o pentru România. Decalarea alegerilor este mai puțin importantă față de faptul că un român va putea conduce Consiliul European", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Pe de altă parte, Ionuț Stroe a precizat că de fapt, totul ar fi plecat de la scenariile făcute de presa internațională și că nu a existat o propunere interiorul partidului.

Ar fi onorant pentru România să aibă un reprezentant la acest nivel. Cred că președintele Iohannis are suficientă recunoaștere, experiență europeană. Totul este la nivel ipotetic în momentul de față. Este la nivel de scenarii în presa internațională. Nu noi am lansat aceste scenarii", a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: PSD PNL demisie Iohannis
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close