Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Femeile din Rusia se antrenează pentru război | "M-am înrolat pentru a putea oferi sprijin"

Femeile din Rusia se antrenează pentru război | "M-am înrolat pentru a putea oferi sprijin"

La aproape 2.000 de kilometri de câmpul de luptă din Ucraina, un grup de femei învață să tragă cu puști de asalt kalashnikov, sub îndrumare atentă a unui instructor militar.

Femeile din Rusia se antrenează pentru război | "M-am înrolat pentru a putea oferi sprijin"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    10 Mar 2023   •   21:04

Grupul format din femei se numește "Garda femeilor din Ural" și se pregătesc de ziua în care ar putea fi nevoite să apere Rusia.

Nu este exclusă nici implicarea în războiul din Ucraina, din cauza pierderilor mari de soldați, scriu jurnaliștii presei internaționale.

"Proiectul Garda Femeilor din Ural are ca scop să ne ofere abilități care să ne ajute să eliminăm din teama de necunoscut, de incertitudine și de inabilitatea de a te apăra pe tine și pe cei dragi în eventualitatea unui atac", a declarat o participantă la acest proiect.

Garda femeilor din Ural a apărut oficial la sfârșitul lunii septembrie 2022, după decretarea mobilizării parțiale în Rusia.

Citește și: Mii de rusoaice însărcinate au zburat în Argentina şi au născut pentru a obţine cetăţenia argentiniană

Inițiatoarea acestui proiect este Olga Smetanina, o locuitoare a Ekaterinburgului în vârstă de 36 de ani.

Până la sfârșitul anului trecut, ONG-ul Olgăi a instruit aproximativ 50 de femei în manevrarea armelor, medicina tactică, autoapărare și chiar utilizare a dronelor. 

"Soțul meu se află acum pe front, așa că m-am înrolat în "Garda Femeilor din Ural" în primul rând pentru a oferi sprijin și pentru a-mi ridica și mie moralul, ceea ce te întărește în condițiile actuale", a mai declarat o participantă.

Cursurile durează două luni, iar inițiatoarea proiectului susține că primul ei grup de ucenice a arătat rezultate foarte bune, aproape ca un grup de bărbați mobilizați pentru război.

În prezent femeile ar constitui 5% din personalul militar al Rusiei. Este însă un procentaj inferior Ucrainei, unde ponderea femeilor din armată se ridică la 9%.

Forțele armate ale Kievului numără aproximativ 50.000 de femei, dintre care aproximativ 5.000 sunt pe linia frontului.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close