Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Ucraina a atacat baza Flotei ruse la Marea Neagră cu jet ski-uri transformate în drone kamikaze

Ucraina a atacat baza Flotei ruse la Marea Neagră cu jet ski-uri transformate în drone kamikaze

Forțele armate ucrainene au folosit jet ski-uri convertite în drone navale într-un atac asupra bazei navale din Sevastopol, unde se află sediul flotei militare ruse la Marea Neagră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2023   •   20:22

Atacul a avut loc pe 16 iulie anul curent.

O înregistrare video apărută la o zi după atac pe canalele de Telegram rusești arată o astfel de dronă în derivă, filmarea fiind editată pentru a sugera că ea a fost distrusă de apărătorii Moscovei.

Analiștii navali au concluzionat pe baza acestei filmări că drona ar fi un jet ski Kawasaki STX modificat, deși modelul exact este dificil de stabilit din cauza faptului că imaginile nu sunt foarte clare, iar multe modele de jet ski-uri sunt asemănătoare.

Citește și: Putin, din ce în ce mai morbid: a transmis salutări morților de pe front, după ce a evocat spânzurarea liderilor europeniț

Studiul imaginilor a mai relevat că respectivul jet ski are în partea sa din spate o cutie de mari dimensiuni, foarte asemănătoare cu trusele de pescuit montate pe mai multe modele.

În legătură cu prezența acestei cutii, există mai multe ipoteze: ar putea fi vorba despre un dispozitiv exploziv menit să avarieze podurile sau alte obiective de infrastructură, sau ar putea fi un rezervor suplimentar de combustibil, care să confere dronei o rază de acțiune mai mare.

Deocamdată nu este clar dacă acest tip improvizat de dronă acvatică a fost folosit și pentru a provoca exploziile ce au avut loc pe Podul Kerci în cursul nopții de duminică spre luni, deși această ipoteză nu poate fi exclusă.

Oficialii din Rusia au anunțat la scurt timp după raportarea acestui atac că forțele ucrainene au folosit drone maritime pentru a ataca Podul Kerci, cel care leagă peninsula Crimeea de Rusia continentală.e de ucraineni în atacuri confirmate asupra forțelor navale ruse.

Modificarea unor jet ski-uri pentru a fi folosite ca drone maritime poate fi făcută mai rapid și mai ieftin decât fabricarea de la zero a unor astfel de arme, dar produsul final pierde la capitolele camuflaj, silențiozitate și rată de succes.

×
Subiecte în articol: jet ski drone Ucraina Sevastopol kerci pod
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close