Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Măsuri pentru reducerea consumului de energie şi carburanţi. Ce spun românii?

Măsuri pentru reducerea consumului de energie şi carburanţi. Ce spun românii?

Lumea întreagă ar putea face economii importante de energie daca ar aplica o serie de masuri recomandate de Agenţia Internaţională a Energiei în contextul creşterilor de preţ la petrol si gaze naturale.

Măsuri pentru reducerea consumului de energie şi carburanţi. Ce spun românii?
Sursa foto: Antena 3
de Sabrina Voicu    |    02 Apr 2022   •   11:42

Creşterea galopantă a preţului petrolului din cauza războiului dus de Rusia în Ucraina a determinat autorităţile în domeniu să recomande statelor masuri de protectie.

Agenţia Internaţională a Energiei a venit cu un set de recomandări. Prima dintre ele se referă la reducerea limitelor de viteză pe autostrăzi cu cel puțin 10 km/h.

Mai mult, şi lucratul de acasă ar ajuta, minim 3 zile pe săptămâna.

Alte măsuri ar fi interzicerea circulaţiei autovehiculelor în orasele mari în zilele de duminică, dar şi utilizarea transportului feroviar şi limitarea ocazională a accesului maşinilor în centrele marilor oraşe. 

Bineînţeles, pentru a economisi combustibili, specialiştii recomandă deplasarea cu bicicleta sau pe jos, iar în cazul transportului public, Agenţia Internaţională pentru Energie spune ca acesta ar trebui ieftinit.

De asemenea, se recomandă ca întâlnirile bussiness să se țina în sistem de videoconferinţă pentru a evita transportul pe distanţe lungi. Măsuri pe care românii nu par pregătiţi să le adopte.

Ei bine, nu doar în privinţa cărburanţilor sunt probleme, ci şi în cazul energiei consumate de unele statate europene, care depind în mare măsura de importurile din Rusia. Germania nu pare a fi într-o situaţie tocmai bună şi a declanșat deja o alertă timpurie.

Suntem într-o situație în care trebuie să spun că fiecare kilowatt oră economisit ajută. De aceea, aș dori să declar nivelul de avertizare timpurie cu un apel către companii și consumatori privați să ne ajute pe noi, Ucraina, Germania, economisind gaz și energie.
 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close