Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Miniștrii, luați la întrebări de puștii geniali ai României, care au dezvoltat tehnologii de ultimă oră: "Cu siguranță statul român nu este pregătit pentru ele"

Miniștrii, luați la întrebări de puștii geniali ai României, care au dezvoltat tehnologii de ultimă oră: "Cu siguranță statul român nu este pregătit pentru ele"

Sebastian Burduja, ministrul Energiei și Radu Oprea, ministrul Economiei, față în față cu tinerii care au dezvoltat tehnologii de ultimă ora, în cadrul emisiunii Income Magazine.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2023   •   11:09

În finala proiectului național “Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, au câștigat ideile de afaceri ale elevilor care vor o lume mai generoasă, mai sensibilă și mai eficientă.

Maratonul nu a fost doar o competiție dedicată elevilor, ci mai degrabă un prim jalon pentru o generație antreprenorială clădită pe fundamentul solid al cunoașterii, mentoratului, seriozității și curajului de a-ți urma visul.

"La mine lucrurile sunt clare, după emisiune ne vedem cu siguranță. Avem în cadrul Proiectului de Redresare și Reziliență obligarea de a crea mai multe platforme pentru a sprijini turismul.

Avem diverse forme de finanțare în România.

Citește și: Banii pierduți de România pentru că nu a intrat în Schengen. Victor Negrescu: "Sunt precaut în privința aderării, dar avem o nouă strategie"

Vă voi pune în contact cu antreprenori care țintesc astfel de investiții", a spus Radu Oprea, ministrul Economiei, antreprenoriatului și turismului

"Îmi dau seama ce potențial are această țară. Îi vede o țară întreagă, acești tineri sunt viitorul României și de aceea trebuie să fim optimiști. Sunteți mult mai buni decât eram noi, generația noastră.

Tot ce trebuie să faceți este să țineți capul sus în fața lumii întregi pentru că vă bateți de la egal la egal cu orice națiune din lumea asta", a spus Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Întrebați cum ar putea unul dintre cei doi miniștri, din pozițiile pe care le ocupă la conducerea statului, să ajute tinerii cu un plan de afaceri să transforme o idee în realitate, să producă o afacere, Sebastian Burduja a spus că statul român nu este pregătit pentru acest capitol, dar tinerii trebuie să-l forțeze și să pună presiune.

Generația tânără trebuie să pună presiune pe funcționarul public, pe decidentul politic, pe presă și să transmiteți acest mesaj. România, ori se modernizează, ori rămâne în urmă.


 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close