Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Cel mai bun moment pentru a rezerva ieftin vacanța. Trucuri pentru călătorii români cu bani puţini: "Plătesc mai puțin cu până la 50%"

Cel mai bun moment pentru a rezerva ieftin vacanța. Trucuri pentru călătorii români cu bani puţini: "Plătesc mai puțin cu până la 50%"

Atunci când ne gândim la vacanțe, nu avem cum să nu ne gândim și la cheltuieli. Sfaturi utile pentru a merge în vacanțe ieftine.

de Bianca Voinea    |    10 Feb 2024   •   12:15

Câteva ponturi prezentate în acest articol, vă vor ajuta să plătiți pentru o vacantă cu aproape jumătate mai puțin.

Strategia este simplă, dar necesită timp, și nu pentru a strânge bani, ci pentru o bună documentare.

Primul pas este să vă programați vacanța cu mult timp înainte.

Apoi, trecem la biletele de avion care sunt, de fapt, cheia ce deschide de cele mai multe ori portița către vacanțele cele mai ieftine.

Secretul pentru a găsi bilete de avion ieftine

Nu căutați o destinație anume, ci mai degrabă căutați o anumită perioadă și vedeți care sunt cele mai ieftine bilete. Apoi optați pentru variantele de companii low-cost pentru că au prețuri mai mici.

Specialiștii în turism spun că cel mai bun moment pentru a cumpăra un bilet de avion este în cursul săptămânii, seara pentru că tarifele sunt mai mici.

Pe măsură ce vă apropiați de weekend cu căutările și tarifele cresc.

La fel de important este să încercați să evitați să zburați vinerea și duminica, pentru că avioanele, fiind foarte aglomerate de la numeroasele city-break-uri, au un grad ridicat de încărcare, ceea ce face ca și prețurile, evident, să fie mult mai ridicare.

Unde este cerere, se simte și oferta!

Un alt pont pentru prețuri mici la zboruri ar fi să cumpărați bilete în extrasezon, când companiile aeriene lansează oferte mai bune.

Și, desigur, nu rezervați zboruri pe ultima sută de metri, chiar înainte de plecare, pentru că prețurile pot fi de-a dreptul insuportabile pentru un buzunar normal.

Dacă tot suntem la capitolul căutări, cam la fel trebuie procedat și cu cazarea.

Nu vă îndreptați direct către hoteluri sau resorturi. Alegeți cu încredere variantele de cazări private. Apoi, încă un lucru de luat în calcul este itinerariul.

În principiu, fiecare dintre noi știe cam ce vrea să viziteze după ce își alege o destinație, așa că faceți o listă cu obiectivele și organizați-le inteligent, pe zile, în funcție de așezarea în teren, pentru a nu fi nevoiți să alergați dintr-un capăt în altul al orașului.

Mai mult decât atât, dacă știți ce aveți de vizitat puteți achiziționa biletele de intrare online, iar la majoritatea obiectivelor să știți că prețul este mai mic decât la ghișeu.

La fel se întâmplă și cu transportul, pentru că orașele au diverse servicii și pachete promoționale pentru transportul în comun.

Spre exemplu, la Viena, un bilet pentru o călătorie unică este 2,40 de euro, în timp ce un abonament valabil 7 zile costă 17 euro, dar, atenție, se poate achiziționa exclusiv din magazinul online.

Sfatul specialiștilor

"Eu recomand ca românii să apeleze cu încredere la agențiile de turism.

Pentru că agenția de turism negociază tarifele și cu tot cu comision, tarifele sunt mai mici decât dacă turistul cumpără pe cont propriu.

E bine ca turiștii să-și rezerva vacanța din timp.

Pentru tarife mai mici, le recomand turiștilor să evite, dacă vor să plătească mai puțin cu până la 50%, vârful de sezon și să meargă în extrasezon", a spus consultantul în turism Traian Bădulesc, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: vacante bilete avion
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close