Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Ce salariu are ministrul Economiei și cât a plătit ultimele facturi: ”Sunt mari, aproape duble”

Ce salariu are ministrul Economiei și cât a plătit ultimele facturi: ”Sunt mari, aproape duble”

Invitat la emisiunea Income Magazine, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vorbit despre motivul care l-a determinat să accepte o funcție în Guvern, deși salariul pe care îl primește acum este de două ori mai mic decât cel din mediul privat la care a renunțat.

Ce salariu are ministrul Economiei și cât a plătit ultimele facturi: ”Sunt mari, aproape duble”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Feb 2022   •   11:51

Florin Spătaru a invocat ”datoria” față de ceea ce i-a oferit statul român ca motiv pentru acceptarea funcției de ministru al Economiei.

„Nu poți să pui veniturile salariale în balanță cu o astfel de posibilitate ca experiența pe care am căpătat-o în mediul privat în atâția ani să fie pus la dispoziția statului român. Dacă am învățat, și statul mi-a asigurat această oportunitate să fac două facultăți, să învăț și să mă dezvolt în România, cred că este de datoria fiecărui român cu o astfel de experiență să accepte un astfel de mandat.”, a explicat ministrul.

Întrebat care este valoarea celui mai recent salariu încasat, ministrul Economiei a spus că ”aproximativ 13.000 de lei”.

Despre ultima factură primită, Florin Spătaru a declarat: „E probabil 15% din totalul veniturilor mele, undeva la 2.500 de lei. Facturile pentru cele două case pe care le am. Sunt mari, sunt aproape duble față de ceea ce am plătit anterior.”

Florin Spătaru a vorbit și despre proiectele pe care vrea să le realizeze în timpul mandatului la Ministerul Economiei: „Aș vrea să rămână după ministrul Spătaru două, trei, chiar patru ecosisteme sustenabile pentru economia României, și aici mă refer la domeniul microelectronicii, mă refer la segmente importante pentru economie, fabrici de baterii, industrie chimică, pentru că materiile prime de care avem nevoie sunt deficitare. Avem un deficit de semiconductori, de baterii.”

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close