Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Sebastian Burduja, ministrul Energiei, despre listarea Hidroelectrica la Bursă: "Nu înseamnă că ne vindem țara"

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, despre listarea Hidroelectrica la Bursă: "Nu înseamnă că ne vindem țara"

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a vorbit în cadrul Conferinței Income Magazine Corporate ”Listarea companiilor strategice din energie - drum deschis pentru dezvoltare și relevanță” despre listarea Hidroelectrica la Bursă.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, despre listarea Hidroelectrica la Bursă: "Nu înseamnă că ne vindem țara"
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   10:00

Hidroelectrica, "perla din energie” a statului român, se listează la Bursa de Valori București (BVB).

"Toți românii trebuie să știe despre listarea Hidroelectrica și trebuie să spun, pentru a combate un anumit narativ toxic care s-a acreditat în societate, că o listare nu înseamnă privatizare și nu înseamnă că ne vindem țara. Ba chiar din contră, înseamnă să o redăm publicului, cetățenilor.

Vorbim de un eveniment așteptat de peste 10 de ani și despre cea mai mare listare din istoria Bursei de Valori București și din istoria regională a piețelor de capital.

Să listezi o companie înseamnă transparență, înseamnă asumare, capitalizare, înseamnă, de fapt, o economie de piață modernă.

Citește și: Hidroelectrica a realizat în primele trei luni din 2023 jumătate din profitul net bugetat pentru tot anul

Acest demers face parte din reclădirea încrederii stat și cetățeni, între cetățeni și sectorul energetic din România.

O listare nu este un lucru simplu. În spatele acestui proces sunt sute, mii de ore de muncă și de întâlniri cu potențiali investitori", a spus Sebastian Burjuda.

Întrebat de prețul la energie electrică din următoarea perioadă, ministrul Energiei a spus:

"Prețul la energie electrică și la gaze este determinat de mai mulți factori. Oferta disponibilă până la factori de importanță geostrategică.

Vedem că pe piețe lucrurile sunt pe un trend pozitiv pentru consumatori, adică prețuri mai mici.

Noi ne dorim prețuri cât mai stabile pentru consumatori, ar fi imprudent să încercăm să reducem artificial prețurile la factură, este o evoluție continuă și ne putem trezi în iarna aceasta cu prețuri mai mari.

Trebuie să asigurăm pentru consumatori o predictibilitate", a mai menționat Sebastian Burduja.

Listarea companiilor strategice din energie - drum deschis pentru dezvoltare si relevanță| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “Inome Magazine”

Listarea companiilor strategice din energie - drum deschis pentru dezvoltare si relevanță| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “Inome Magazine” Conferința este organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, împreună cu săptămânalul economic ”Income Magazine” și continuă seria de evenimente naționale ”Conferințele Income Magazine Corporate”.

Publicată de Antena 3 pe Miercuri, 28 iunie 2023

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close