Antena 3 CNN Emisiuni iThink Care a fost primul job al lui Mircea Badea: ”Mama nu era deloc fericită”

Care a fost primul job al lui Mircea Badea: ”Mama nu era deloc fericită”

”Muream de foame și a trebuit să mă angajez”, povestește jurnalistul.

Antena 3 CNN
Care a fost primul job al lui Mircea Badea: ”Mama nu era deloc fericită”
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    12 Iun 2024   •   20:32

Mircea Badea a povestit, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, care a fost primul lui job, dar și cum a reușit să intre în presă. 

”Eram sărac”

Potrivit realizatorului emisiunii In Gura Presei, totul a început în perioada facultății. 

"Orice poveste a mea începe la fel, eram sărac și gen să mănânc și eu ceva și m-am angajat. Primul meu loc de muncă a fost când eram la Facultatea de Matematică de la Universitatea București.

Muream de foame și trebuia să mă angajez. Erau anii '92, și m-am angajat la o casa de schimb valutar de pe Magheru.

Eram portar la casa de schimb valutar. Erau niște vremuri destul de complicate atunci, adică se dădeau țepe, erau ăia de întorceau portofelul, șmenari se numeau în limbajul epocii.

”Mama nu era fericită că eu petreceam ore întregi în acel mediu”

Şi mama nu era foarte fericită cu faptul că eu petreceam ore în acel mediu aproape infracțional. Şi cumva i s-a plâns unei prietene din tinerețe-facultate, Jeana Gheorghiu, o doamnă absolută, extraordinară, fabuloasă, un personaj irepetabil, inimitabil, perfect original şi de o inteligență complexantă.

Și a întrebat-o pe mama, vorbind ele ca de obicei, ce mai face fii-tu, eh uite ce să facă, uite ce face.

Păi, zice, uite trebuie să fac un radio acum, trimite-l să vedem dacă e bun de ceva. Și m-a trimis mama. Deci am fost pe sistemul nepotism. Eu am crezut că mă duc să fiu bodyguard la Radio Total. M-am dus gata, unde stau? Că o intrare e peste tot, care trebuie cumva supravegheată. Nu?

”M-am dus să fac o relatare din teren”

Şi mi-a zis bă, stai, mă, așa, nu. Du-te pe teren, fă un reportaj, fă ceva, să vedem… Și m-am dus să fac o relatare din teren. Aşa era Radio Total, un radio actual, așa era sloganul.

Cumva un radio de știri în anii '92-'93. Acolo director era și Cornel Nistorescu, cu care nu m-am înțeles. Nici nu pot să spun că am avut multe interacțiuni, că era ditamai directorul și eram nimeni pe planetă. N-am avut multe interacțiuni și alea pe care le-am avut n-au fost reușite, s-au soldat și cu concedierea mea ulterioară.

Deși, acum am văzut că a scris Cornel Nistorescu un articol în care zice că nu m-a dat el afară. Deci eu tot povestesc asta, mă rog, poate că are dreptate și eu nu mai țin minte bine”, povestește Mircea Badea. 

Am devenit reporter special

”Ok, și m-au trimis pe teren, și eu am transmis de la alba-neagra, de la gura de metrou. Şi am făcut o relatare de la telefonul public cu fisă despre ce se întâmplă la stația de metrou cu alba-neagra.

Şi de atunci am devenit chiar reporter special. Așa se spunea atunci, în sensul că aveam niște stații de-alea de emisie- recepție, îți dai seama, în anii ăia. Reporter special, în sensul în care eram on-call, cum s-ar spune, adică erai disponibil oricând, nu exista că dormi.

”Așa am intrat eu în presă”

Adică exist - băi, vezi, te duci acum la aeroportul Otopeni, că nu știu ce se întâmplă. Şi te duceai cum puteai și tu, că pe vremea aia aveam stație de emisie-recepție Motorola cu ditamai bateria. Aveam baterie dublă și toți aveam non-stop informații din teren.

Eu știam ce se întâmplă în București non-stop, pentru că non-stop, cineva ne spunea că era o frecvența comună. Așa am intrat eu în presă", a spus Mircea Badea în emisiunea IThink de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea job
Citește mai multe din iThink
» Vezi toate știrile din iThink
Cele mai noi știri
Parteneri
x close