Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Uite cum arată depresia la un scanner de creier! Demonstrație în timp real în platoul iThink

Uite cum arată depresia la un scanner de creier! Demonstrație în timp real în platoul iThink

Creierul uman a fost și a rămas cel mai misterios organ al corpului omenesc, care continuă să-i surprindă pe medici și cercetători cu noi și noi descoperiri. Una din cele mai noi ramuri ale științei moderne, neuroștiința, a reușit să alcătuiască o hartă a creierului pe care se pot identifica zonele afectate de diferite afecțiuni de care suferim.

Uite cum arată depresia la un scanner de creier! Demonstrație în timp real în platoul iThink
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2023   •   14:47

Una dintre aceste afecțiuni, care mai este considerată și una din bolile secolului în care trăim, este depresia. Psihoterapeutul Alina Robu, unul dintre primii specialiști în neuroștiință din România, a explicat la iThink cum se poate identifica depresia la scanner-ul care citește creierul.

„Sunt câteva afecțiuni care au subactivare electrică la nivelul creierului, atunci e prea puțin impuls transmis cu prea puțină viteză. În depresie apare, mai atunci când iei o medicație necorespunzător. Cu aparatura noastră acum, poți să vezi cu exactitate, pentru că există o arie din creier, aria 25, care se ocupă de depresia majoră. Funcțiile acestei arii sunt procesarea corectă a tristeții și transportorii de serotonină.”, a spus psihoterapeutul.

Citeşte şi: Descoperirea care a uluit lumea medicală: Gândim și cu inima! Dr. Diana Nemeș: „Conține celule identice cu neuronii!”

„Foarte des, psihiatrii spun că depresia e netratabilă. Pentru că se dă un anumit tip de medicație și se merge pe încercări și văd ce rezultat e, pentru că nu se știe exact cum să se facă.”, a mai spus Alina Robu la iThink, precizând că terapia neurofeedback, bazată pe scanarea creierului și acțiunea specifică asupra zonelor afectate ale creierului ar putea fi o alternativă la terapiile tradiționale pentru depresie.

×
Subiecte în articol: iThink Iusti Fudulu
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close