Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink De ce nu e bine să stai prea mult cu căștile în urechi! Cum se protejează bodyguarzii celebrităților!

De ce nu e bine să stai prea mult cu căștile în urechi! Cum se protejează bodyguarzii celebrităților!

Pe lângă costumul impecabil și ochelarii de soare negri, agenții speciali de pază mai au un accesoriu care nu lipsește în nicio situație. Este vorba de o cască specială din care pleacă un tub transparent până sub sacou, unde se leagă la un emițător.

De ce nu e bine să stai prea mult cu căștile în urechi! Cum se protejează bodyguarzii celebrităților!
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2023   •   15:14

Același dispozitiv mai este folosit și în televiziune sau în alte domenii în care este nevoie de un canal de comunicare continuu. Există mai multe motive tehnice pentru care căștile cu tub de aer sunt de preferat celor cu conexiune prin fir electric. Însă un motiv este mai puțin știut.

Acesta a fost dezvăluit de specialistul în bioelectronică Adrian Vornicu la iThink cu Iusti Fudulu.

Citeşte şi: Dormi cu telefonul sub pernă?! Riscurile pe care nu le știai până acum!

"Să ne uităm la bodyguarzi. Ce folosesc bodyguarzii președinților, personalităților VIP, la ureche? Folosesc o chestie albă, transparentă, în ureche, nu e nimic electronic de la nivelul de 30 de centimetri până la creier. Firul este electric, prin cupru, până la nivelul de 30 de centimetri de ureche. De acolo până la ureche este un tub cu aer, un sistem piezoelectric, care este transformat prin mișcare mecanică. Pentru că ei dacă ar avea un fir din cupru, un emițător în ureche, ar putea fi influențați cu niște aparaturi să facă altceva decât ar trebui să facă", a explicat specialistul.

Radiații periculoase la un centimetru de creier?

„Urechea reprezintă un orificiu spre creierul nostru. Restul, osatura, ne protejează. Dar când introduci exact în orificiu... Un centimetru expunere lângă creier, dacă te-ai îndepărtat 10 centimetri ai redus intensitatea de 100 de ori. Este exponențial, deci fiecare centimetru contează!”, a adăugat Adrian Vornicu.

În fiecare duminică, de la 17:00, urmărește experiențele și ideile care îți schimbă perspectiva asupra lumii și a regulilor care o guvernează. Când toți încearcă să-ți spună mai degrabă CE să gândești, află CUM să gândești la iThink cu Iusti Fudulu.

×
Subiecte în articol: iThink Iusti Fudulu
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close