Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Pr. Vasile Ioana: „Joacă la păcănele alocația copiilor!” Pastila pentru dependenții de jocuri de noroc

Pr. Vasile Ioana: „Joacă la păcănele alocația copiilor!” Pastila pentru dependenții de jocuri de noroc

E cunoscut faptul că dependența de jocuri de noroc poate fi mai mare în foarte multe cazuri chiar decât dependența de droguri. Victimele acestui viciu ajung să-și piardă averile, casele și chiar familiile, din cauza datoriilor pe care le acumulează.

Pr. Vasile Ioana: „Joacă la păcănele alocația copiilor!” Pastila pentru dependenții de jocuri de noroc
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2023   •   14:47

Spre deosebire de cei care suferă de patima alcoolului și a drogurilor, dependenții de jocuri de noroc sunt pe deplin conștienți de problema lor, însă nu o pot controla și ajung la situații de-a dreptul dramatice, precum cea povestită de părintele Vasile Ioana la emisiunea iThink cu Iusti Fudulu.

„Am familii cu bărbați care joacă la 40 de ani păcănele, Doamne ferește, și dau banii de alocație ai copiilor. De ce? Pentru că el nu mai are un alt univers.”, a spus părintele.

Citeşte şi: Ești bolnav de ură sau te îmbolnăvește ura? Pr. Vasile Ioana: „Nu e același lucru?!”

Cine te salvează de păcănele?

Există centre și organizații care se ocupă de tratarea dependenței de jocuri de noroc, însă cea mai bună terapie începe chiar de-acasă.

„Aici, doamnele sunt în linia întâi. Ele ar putea să facă primul pas și anume să le creeze un univers de bucurie acestor bărbați neputincioși, copii nematurizați sunt acei oameni care fug de responsabilitate, fug de partea grea a vieții, că nu poți să dai de partea frumoasă a vieții, fără să ai partea grea a vieții. Și atunci tu trebuie să te așezi în fața acestui bărbat și să-i spui: «Eu sunt jocul tău, eu sunt iubirea ta.» Pune-te tu în fața paharului, fii iubitoare și blândă, îmbrățișează-l cu dragostea ta și prin asta vei avea o șansă să-l îndrepți. Dar dacă doar îl critici, doar îl cerți, atunci se va îndepărta și mai tare. Singura pastilă e iubirea. Dacă îl judeci, l-ai pierdut. Când îl judeci, omul ridică un zid. Aici e taina.”, a explicat părintele Vasile Ioana, parohul Bisericii Sfântul Nicolae Dintr-o Zi, la iThink cu Iusti Fudulu, emisiunea care nu-ți spune ce să gândești, dar te pune pe gânduri.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close