Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Ești bolnav de ură sau te îmbolnăvește ura? Pr. Vasile Ioana: „Nu e același lucru?!”

Ești bolnav de ură sau te îmbolnăvește ura? Pr. Vasile Ioana: „Nu e același lucru?!”

Nenumărate studii medicale cercetează o legătură între sentimentele oamenilor și afecțiunile de care aceștia pot suferi. Deși nu sunt incluse în literatura de specialitate, există oameni de știință, chiar și medici, care cred că stările, emoțiile și simțirile noastre pot cauza anumite boli.

Ești bolnav de ură sau te îmbolnăvește ura? Pr. Vasile Ioana: „Nu e același lucru?!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iul 2023   •   19:39

În această legătură crede cu tărie și un „doctor de suflete”, unul dintre cei mai iubiți duhovnici din România, părintele Vasile Ioana, invitat la iThink cu Iusti Fudulu. 

„Noi, prin patimi, ne afectăm corpul, prin excesul de muncă, prin lăcomie, prin ură. Prin răutate, ură și invidie, ne afectăm fierea și ficatul. Noi nici nu ne dăm seama. Prin stres ne afectăm stomacul.

Toate organele noastre primesc energia sentimentelor noastre. Și atunci noi suntem sinteza unor alegeri greșite. De aceea ar trebui să ne oprim un pic.  Cunoaște-te pe tine, spune Hristos, iar medicul spune să-ți faci analizele. Nu e același lucru?”, e convins parohul Bisericii Sfântul Nicolae Dintr-o Zi

Un suflet sănătos într-un trup sănătos

„Dacă tu ai avea grijă de sufletul tău, prin spovedanie, prin împărtășanie, prin legătura vie cu Hristos, ai avea grijă și de trupul tău, făcându-ți analizele, pentru că aici este taine. Dacă tu nu te duci să-ți faci analizele la 6 luni sau anual, să vezi un pic cum stai... Un om echilibrat are grijă de trup și de suflet.

Gândește limpede, e luminos și asta te ajută să eviți răul.”, a mai spus părintele Vasile Ioana la iThink cu Iusti Fudulu, o emisiune care deși nu-ți spune ce să gândești, cu siguranță te pune pe gânduri.

×
Subiecte în articol: vasile ioana iThink
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close