Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei LUI BĂSESCU ÎI RĂMÂNE CCR

LUI BĂSESCU ÎI RĂMÂNE CCR

LUI BĂSESCU ÎI RĂMÂNE CCR
25 Mar 2013   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU

Traian Băsescu şi-a dat seama că a făcut-o lată sâmbătă aşa că a încercat să se repoziţioneze azi. După episodul cu vestuţa la perdeaua din sufragerie, a vrut să ne arate că tot el e şeful aşa că a dat câteva comenzi în scris USL - să dea afară din guvern miniştrii penali până pe 30 aprilie, să adopte un cod de conduită parlamentară, să rezolve imed...iat cu procurorul general şi şeful DNA plus alte câteva lucruri. După ce a trimis epistola, a semnat decretul de numire a "celui mai iubit dintre procurori" la Curtea Constituţională. Daniel Morar a primit o sinecură de 9 ani pentru bună purtare şi îi va lua locul lui Acsinte Gaşpar, un judecător al cărui mandat expiră însă abia în luna iunie. De ce atâta grabă la Cotroceni? Poate pentru că Mona Pivniceru evoca de dimineaţă o schimbare în legislaţie astfel încât preşedintele să nu mai poată face numiri la Curtea Constituţională . Şi poate pentru că ideea de suspendare se conturează din nou, chiar dacă timid, după dramoleta "Adio, PDL!". Aşadar, lui Băsescu i-a întors spatele poporul, i-a întors spatele partidul, dar îi rămâne CCR.

După ce şi-a rezolvat şi cvorumul la Curtea Constituţională, preşedintele şi-a sunat pupila şi i-a spus să mai stea un pic. Să nu plece încă din PDL până când n-o să fie siguri că Mişcarea Populară nu va avea doar doi membri. Şi cu Eba trei. Udrea s-a conformat întocmai anunţând că stă pe loc, dar nu va accepta nicio funcţie de conducere. Apropo, ce caută totuşi un procuror la Curtea Constituţională?

În timp ce la Bucureşti politicienii ard gazul ca să-şi protejeze scaunele, la Câmpia Turzii un fost angajat al Mechel a intrat în greva foamei pentru că nu mai are din ce trăi. Interesează pe cineva?
La Ordinea Zilei sunt Cristina Pocora, Lucian Bolcas, Victor Alistar, Robert Veress, Niels Schnecker

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close