Antena 3 Emisiuni La ordinea zilei PONTA ÎL TRIMITE PE VIDEANU LA DNA

PONTA ÎL TRIMITE PE VIDEANU LA DNA

20 Mar 2013   •   04:05
PONTA ÎL TRIMITE PE VIDEANU LA DNA

ANDREEA MUNTEANU

Guvernul României pare să dea semne de viaţă: a trimis la DNA un dosar gros care cuprinde 28 de acuzaţii la adresa foştilor miniştri ai Economiei Adriean Videanu şi Ion Ariton, precum şi a foştilor secretar de stat, Tudor Şerban şi Claudiu Stafie. Aceştia, împreună cu fostul director general al Hidroelectrica şi alţi reprezentanţi ai companie...i, sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat statul român cu sute de milioane de lei noi. Procedura era simplă: cumpărau energie scumpă pe care o vindeau ieftin. Reacţia lui Videanu: Ponta este un mitoman care a adus Hidroelectrica în pragul falimentului. Ne-ar interesa însă mult mai mult care va fi reacţia procurorilor în acest caz.

Procurori care sunt acuzaţi chiar de şefa Tribunalului Bucureşti că ar fi măsluit probele în celebrul dosar al judecătoarelor arestate preventiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Concret, judecătoarea Laura Andrei susţine că grefierul implicat în caz şi acuzat la rându-i că ar fi luat şpagă nu avea cum să influenţeze împărţirea dosarelor către completele de judecată. Grefierul Sorin Vasilescu nu se ocupă de înregistrarea dosarelor în sistem şi nu s-au găsit operaţii efectuate de acesta, susţine şefa TMB, după efectuarea unei anchete interne. Unde e adevărul şi cine va câştiga din războiul procurorilor cu judecătorii?

Avem şi alte subiecte interesante azi, rămâneţi cu noi şi invitaţii noştri Pavel Abraham, Ionel Blănculescu, Adrian Ursu şi Teodor Atanasiu.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close