Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Competiție acerbă între roboții creați de tinerii din România. Marele premiu, câștigat de un robot care poate ajunge în cele mai periculoase locuri

Competiție acerbă între roboții creați de tinerii din România. Marele premiu, câștigat de un robot care poate ajunge în cele mai periculoase locuri

Roboții creați de tinerii din țara noastră s-au duelat la prima ediţie a concursului de robotică "Looking for the New Shakey", organizat de Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Competiție acerbă între roboții creați de tinerii din România. Marele premiu, câștigat de un robot care poate ajunge în cele mai periculoase locuri
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   19:25

Tinerii pasionați de robotică s-au prezentat cu mari emoții la prima ediţie a concursului "Looking for the New Shakey", gazda evenimentului fiind Pepper, primul robot umanoid din România.

Printre participanți s-a numărat și Vlad Pătrulescu, creatorul lui Lens V2, un robot care poate ajunge fără probleme în cele mai periculoase locuri.

"Ştie să se adapteze la teren accidentat, poate să navigheze în zone înguste, neaccesibile omului și în medii toxice. Are o cameră video care transmite imagini live prin niște ochelari, iar eu pot să văd ce vede el", a spus Vlad.

Datorită abilităților uimitoare, robotul lui Vlad a câștigat marele premiu al concursului, fiind apreciați, totodată, și  roboţii care adună selectiv deşeuri sau cei care vin în sprijinul persoanelor cu deficienţe de vedere.

Citește și: Biblioteca Naţională a României se închide din cauza ploşniţelor

Prin premiile oferite, tinerii sunt încurajaţi să dezvolte noi roboţi practici şi inediţi, capabili să le facă oamenilor viața mai ușoară.

Tinerii pasionaţi de robotică ne asigură că nu avem motive să ne temem de inteligenţa artificială, pentru că, deși oamenii vor avea tot mai multă nevoie de roboţi, roboţii vor avea întotdeauna nevoie de noi pentru a funcţiona.

 

 

×
Subiecte în articol: Robotica concurs
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close