Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mesajul transmis lumii de Serghei Lavrov, în pantaloni scurți, de la summitul G20 din Bali

Mesajul transmis lumii de Serghei Lavrov, în pantaloni scurți, de la summitul G20 din Bali

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, s-a pozat zâmbitor pe balconul unui hotel din insula indoneziană Bali, unde are loc summitul G20.

Mesajul transmis lumii de Serghei Lavrov, în pantaloni scurți, de la summitul G20 din Bali
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2022   •   18:48

Lavrov, care conduce delegația rusă la summit în absența președintelui Vladimir Putin, ar fi fost transportat de urgență la spital, imediat după aterizarea în insulă, potrivit unor surse indoneziene.

Însă ministrul rus a ținut să dezmintă într-o manieră inedită informația că ar avea probleme de sănătate.

Serghei Lavrov a pozat în tricou și pantaloni scurți, într-o atitudine relaxată, pentru a risipi dubiile cu privire la starea sa fizică și psihică.

Filmarea a fost distribuită de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Cu aceeași ocazie, Lavrov a transmis presei din Occident un mesaj.

Întrebare: "Mă scuzați, aici toți scriu că sunteți internat în spital."

Serghei Lavrov: "Păi, şi despre președintele nostru deja de vreo 10 ani se tot scrie că e bolnav. Acesta nu e un joc nou în politică."

Întrebare: "Ce aţi dori să transmiteți jurnaliștilor din Vest care scriu că Lavrov e internat? Apropo, primim foarte multe mesaje din partea cetățenilor ruși care întreabă ce s-a întâmplat. Ce le doriți jurnaliștilor din Vest?"

Serghei Lavrov: "Mâine vom avea câteva declarații de făcut!"

S.L.: "Le doresc să fie mai sinceri decât sunt acum, să scrie adevărul mai des și să nu se limiteze în reportajele lor la un singur punct de vedere, în toate situațiile în care, mai mult sau mai puțin, sunt atinse interesele Federației Ruse, acestea fiind ignorate. Iar cetățenilor noștri, un mare mulțumesc pentru susținerea politicii noastre interne, stabilită de președinte, iar noi, în măsura posibilităților, ne străduim să realizăm tot, în toate direcțiile."

Întrebare: "Mâine e G20?"

S.L.: "Da, mâine avem câteva declarații de dat, vom decide asupra acelei finale. Chiar acum m-a sunt Ministrul Afacerilor Interne din Indonezia, care este și președintele reuniunii ministeriale. Acum au loc negocieri, experții noștri se află acolo, dar miniștrii controlează această situație prin intermediul telefonului."

Summitul G20 - al celor mai dezvoltate state și al marilor economii emergente -  are loc marți și miercuri în insula indoneziană Bali

Presa internațională a speculat că Vladimir Putin a evitat să participe pentru a nu fi umilit, ca efect al criticilor și sancțiunilor pe care Rusia și le-a atras pe plan internațional, în urma invaziei din Ucraina.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close