Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Polița RCA a ajuns să coste cât o rată la mașină. Cât plătesc acum șoferii tineri pe asigurarea auto

Polița RCA a ajuns să coste cât o rată la mașină. Cât plătesc acum șoferii tineri pe asigurarea auto

Asigurarea auto obligatorie costă cât rata la maşină! Aici am ajuns, după ce poliţele RCA şi-au dublat preţurile în ultima jumătate de an. Partea şi mai rea este că Autoritatea de Supraveghere Financiară are în plan să majoreze contribuţiile către Fondul de Garantare al Asiguraţilor din partea companiilor de asigurări. Asta ar putea însemna noi scumpiri pe piaţa RCA.

Polița RCA a ajuns să coste cât o rată la mașină. Cât plătesc acum șoferii tineri pe asigurarea auto
Sursa foto: Arhivă | Antena 3
de Mia Lungu    |    04 Feb 2022   •   18:42

Piaţa RCA trece prin momente grele şi fiecare astfel de moment este plătit scump de români. Am pregătit o analiză pentru dumnevoastră cu calcule exacte. În doar o lună, preţul unei poliţe RCA s-a majorat cu 60 de lei.

De exemplu, pentru o maşină standard, din 2014, un şofer în vârstă de 41 de ani plăteşte pentru o poliţă RCA valabilă jumătate de an 382 de lei. Cu 60 de lei mai mult decât luna trecută.

Luăm un alt exemplu. Un şofer de 35 de ani plăteşte pentru o poliţă RCA, valabilă tot jumătate de an, 900 de lei, faţă de 370 de lei, cât plătea pentru aceeaşi poliţă, în urmă cu jumătate de an.

Preţurile au explodat după ce, anul trecut, societatea City Insurance a intrat in insolventa

Brokerii de asigurări spun că tinerii sunt cei mai afectaţi de aceste scumpiri. Dar nu sunt singurii.

"Toţi şoferii sunt afectaţi, dar în general firmele de transport şi tinerii care au vârstă destul de fragedă, deoarece nu au un istoric favorabil în ghilimele. Neavând maşini în anii anteriori pe numele lor automat pleacă de la o bonusare de zero", explică Cornel Căpîlnaș, broker asigurări.

"La un cap tractor dacă până acum un făceai un RCA la 6 luni cu aprox între 5 mii şi 7 mii de lei, acum poate să sară de 12 - 15 mii de lei", a mai precizat acesta.

Şoferii sunt şi ei nemultumiţi de aceste majorări, pe care le consideră nejustificate.

În lipsa asigurării obligatorii, amenda este între 1000 şi 2000 de lei, iar certificatul şi plăcutele de înmatriculare vor fi reţinute. Dacă şoferul nu face dovada plătii RCA în 30 de zile de la data la care a fost depistat fără poliţă valabilă, maşina poate fi radiată.

×
Subiecte în articol: polita RCA rata masina șoferii tineri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close