Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Primul caz de Alzheimer la un pacient de doar 19 ani. Tânărul nu-şi amintea dacă mâncase sau nu

Primul caz de Alzheimer la un pacient de doar 19 ani. Tânărul nu-şi amintea dacă mâncase sau nu

Alzheimer nu apare exclusiv la adulţi sau la persoanele în vârstă. Un adolescent în vârstă de 19 ani suferă de această boală.

Primul caz de Alzheimer la un pacient de doar 19 ani. Tânărul nu-şi amintea dacă mâncase sau nu
Sursa foto: pexels.com/Lamar Belina
de Silvia Preda    |    04 Feb 2023   •   16:38

Potrivit cercetătorilor de la Centrul de Inovare pentru Tulburări Neurologice dintr-un spital din Beijing, tânărul a început să aibă probleme de memorie şi dificultăţi de concentrare în timpul studiilor de la vârsta de 17 ani. 

Un an mai târziu, acesta era deja afectat de o pierdere semnificativă a memoriei recente care îl împiedica să-şi amintească evenimente din ziua precedentă sau unde îşi punea lucrurile.

Citeşte şi: Prof. dr. Vlad Ciurea: Bea asta dimineața, pe stomacul gol. ”Evacuează 'dejectele' tubului digestiv și pune creierul în mișcare”

Potrivit experţilor chinezi, capacitatea de lectură a fost afectată şi reacţiile tânărului au început să fie tot mai lente.

Tânărul nu mai putea să-şi amintească dacă mâncase sau nu şi, din cauza deteriorării capacităţii sale cognitive, a fost nevoit să renunţe la şcoală.

Jia Jianping, care a condus studiul, a precizat că în familia tânărului nu existau cazuri de Alzheimer.
 

×
Subiecte în articol: Alzheimer memorie Beijing
Parteneri
Ucraina face măsurători pe Bâstroe şi a cerut un expert român
x close