Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine ÎPS Teodosie, despre cum sunt trataţi preoţii români din Ucraina: "I-am primit cu atâta căldură şi primim o asemenea palmă?Este de neacceptat!"

ÎPS Teodosie, despre cum sunt trataţi preoţii români din Ucraina: "I-am primit cu atâta căldură şi primim o asemenea palmă?Este de neacceptat!"

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a comentat scandalul din bisericile ucrainene acolo unde preoții români sunt amenințați cu expulzarea.

ÎPS Teodosie, despre cum sunt trataţi preoţii români din Ucraina: "I-am primit cu atâta căldură şi primim o asemenea palmă?Este de neacceptat!"
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
de Claudia Popovici    |    22 Ian 2023   •   18:46

E scandal din bisericile ucrainene. O parte din clerici, printre care şi vorbitori de limbă română, acuză statul ucrainean de prigoană.

Serviciile secrete, în schimb, susţin că există preoţi care fac propagandă pentru ruşi şi îi ameninţă cu expulzarea.

"E mare durere așa o nedreptate şi o nefirească comportare. Soldații să scoată preoții și creștinii din biserică nu s-a mai pomenit. Este ceva de neînchipuit.

Nu îmi vine să cred că e adevărat, pentru că n-au ce căutați soldații în biserică. Noi am primit pe ucraineni cu atâta căldură, poate exagerată căldură, ca și aşa sunt românii ospitalieri şi să primim o asemenea palmă?

Citește şi: Patimile preoţilor români din Ucraina. Mărturii tulburătoare: "Nu te poţi ruga nici la Dumnezeu, dormi cu frică în casă"

"Un asemenea răspuns este de neacceptat"

Un asemenea răspuns este de neacceptat. De aceea să ne rugăm să le dea Dumnezeu înțelepciune, minte, dar și la forurile înalte să apelăm ca între șefii de stat să existe un dialog și să se facă punți de legătură, de pace, de dragoste.

Trebuie să ne păstrăm limba și credința, iar Bucovina de Nord are cea mai curată limbă română din toată diaspora", a spus ÎPS Teodosie în emisiunea News Magazine de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie Ucraina preoti
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close