Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine "Nicuşor Dan foloseşte ONG-urile familiei sau ale prietenilor" | Avocatul Radu Dinulescu, noi detalii în scandalul PUZ-urilor anulate în Bucureşti

"Nicuşor Dan foloseşte ONG-urile familiei sau ale prietenilor" | Avocatul Radu Dinulescu, noi detalii în scandalul PUZ-urilor anulate în Bucureşti

Nicuşor Dan este acuzat că ar fi oprit cu bună ştiinţă apărarea Consiliului General în mai multe dosare. Avocatul Radu Dinulescu a explicat, în direct la Antena 3 CNN, faptul că Nicuşor Dan s-a folosit de ONG-uri pentru a-şi atinge scopul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2023   •   14:28

"Lucrurile sunt deja cunoscute. Nicuşor Dan obişnuieşte să facă acest lucru în condiţiile în care ar dori să suspende sau să anuleze un act administrativ emis de Consiliul General. Foloseşte ONG-uri care aparţin ori familiei, ori prietenilor lui buni. Evident că aceste lucruri s-au tot vorbit zilele trecute, specialişti în drept şi urbanişti au explicat care sunt efectele colective pentru Sectoarele 2 şi 4 ale eliminării suspendării care a ţinut în loc urbanismul şi a ţinut în loc investiţiile publice şi private, dar aş dori să vă explic ce s-a întâmplat în perioada de suspendare de doi ani.

Lipsirea de efecte a acestor PUZ-uri coordonatoare de sector, a celor cinci sectoare, două dintre ele, respectiv pentru Sectoarele 2 şi 4, fiind în efect începând de alaltăieri, a dus practic la blocarea tuturor investiţiilor publice majore absolut necesare oraşului.

Aş vrea să amintesc aici că e vorba de noi artere de circulaţie prevăzute în aceste PUZ-uri, de supralărgirea actualelor străzi şi bulevarde, de construirea de şcoli, spitale, grădiniţe, pasaje. Toate aceste proiecte au fost blocate şi dacă adăugăm costurilor lor şi nivelul investiţional privat care s-a blocat ajungem la 2-3 miliarde de euro care n-au intrat în Bucureşti între 2021 şi 2023.

Asta înseamnă inclusiv pierderea a 50.000 de locuri de muncă, lucruri pentru care, tot ce am amintit, s-au deschis deja posibilităţile legale pentru ca domnul primar general şi cei care l-au ajutat să răspundă civil, administrativ şi penal", a declarat avocatul Radu Dinulescu.

Citeşte şi: Avocatul Radu Dinulescu, după lovitura în instanţă primită de Nicuşor Dan: "Asta ca să înţelegem de ce e interesat extrem de mult să blocheze tot urbanismul bucureştean"

De asemenea, avocatul Radu Dinulescu a mai spus că l-ar propune pe "Nicuşor Dan pentru primăria Moscovei ca o nouă sancţiune din partea UE pentru Rusia".

"Aş vrea să facem o propunere Uniunii Europene ca în afară de sancţiunile pe care le primeşte Federaţia Rusă, să rugăm UE să susţină candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria oraşului Moscova. Vă dau cuvântul că ruşii vor suferi mult mai mult. Noi am văzut pe pielea noastră", a mai precizat avocatul.

Vezi şi: Dublă înfrângere pentru Nicuşor Dan la Tribunalul Bucureşti | Anularea PUZ-urilor pentru Sectorul 2 şi Sectorul 4 a fost respinsă

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan Radu Dinulescu București PUZ
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close