Antena 3 CNN Politică Avocatul Radu Dinulescu, după lovitura în instanţă primită de Nicuşor Dan: "Asta ca să înţelegem de ce e interesat extrem de mult să blocheze tot urbanismul bucureştean"

Avocatul Radu Dinulescu, după lovitura în instanţă primită de Nicuşor Dan: "Asta ca să înţelegem de ce e interesat extrem de mult să blocheze tot urbanismul bucureştean"

Haos administrativ în Capitala lui Nicuşor Dan. Tribunalul București a respins suspendarea PUZ-urilor pentru Sectoarele 2 și 4, aşa cum a impus primarul Nicuşor Dan.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mar 2023   •   15:44

Asta înseamnă că cine vrea să ia un certificat de urbanism, va lua. PUZ-urile Sectoarelor 3, 5 și 6 au fost anulate de primarul capitalei.

Avocatul Radu Dinulescu a explicat, în direct la Antena 3 CNN, faptul că după doi ani de pauză, cetăţenii şi investitorii pot, din nou, să facă cereri pentru obţinerea de autorizaţii de construire.

"PUZ-urile coordonatoare ale Sectoarelor 2 şi 4, mă refer la Sectorul 4 zona de sud, sunt în efectivitate şi cetăţenii din aceste două sectoare, investitorii, pot după doi ani şi ceva de pauză să facă cereri pentru obţinerea autorizaţiilor de construire în baza regulamentelor create de aceste PUZ-uri. Aş vrea să facem o mică trecere în revistă a ce s-a întâmplat de fapt.

Din zeci de atribuţii pe care primarul general, ca autoritate, le are în Bucureşti, în conformitate cu legea, hai să dăm doar două exemple ca oamenii să înţeleagă pe care dintre ele, dintre aceste atribuţii, primarul general le exercită. Dacă ar fi fost să luăm ultimul caz comentat, cazul tragediei care s-a întâmplat în jurul Lacului Morii cu privire la doamna care a decedat în urma atacului câinilor, cunoaşteţi că am aşteptat o replică a primarului cu privire la acest eveniment timp de zece zile. Abia după zece zile a făcut o conferinţă de presă în care n-a spus nimic, însă în momentul în care s-a declanşat o dispută între două-trei instituţii publice de control cu privire la PUZ-ul zonei protejate, cu privire la nelegalitatea acestui PUZ, domnul Nicuşor Dan a ţinut trei conferinţe de presă în două zile. Vedem de aici ce îl preocupă", a declarat avocatul Radu Dinulescu.

Citeşte şi: Alexandru Pânişoară: "Instanţele încep să nu îi mai dea dreptate lui Nicuşor Dan"

Avocatul Dinulescu a mai declarat că Nicuşor Dan nu a făcut nicio modificare la planurile urbanistice zonale pe care le-a suspendat.

"Vedem că la fiecare termen de judecată, pe dosarele care au ca obect chestiuni urbanistice, indiferent că e vorba despre Planuri Urbanistice Zonale sau autorizaţii, domnul Nicuşor Dan se prezintă personal în instanţă, stă ore întregi în instanţele de judecată, nu aşa cum cred cetăţenii că el îşi face treaba în birou cu privire la celelalte zeci de atribuţii pe care le are. Menţionez, el are câteva cabinete de avocatură foarte bune care pot reprezenta profesionist municipiul Bucureşti în instanţă şi nu e nevoie neapărat de prezenţa primarului general acolo. Asta ca să înţelegem de ce Nicuşor Dan e interesat extrem de mult să blocheze tot urbanismul bucureştean.

A făcut două lucruri: a blocat doi ani şi jumătate realizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Bucureşti, cu o explicaţie absurdă că vrea să controleze, să verifice din punct de vedere juridic contractul care era în derulare şi, mai mult decât atât, în februarie 2021 a suspendat toate cele cinci Planuri Ubanistice Zonale (PUZ) care aduceau în actualitate regulamentele de urbanism şi practic urbanismul bucureştean.

Suspendându-le timp de un an - sigur, el a cerut Consiliului General doi ani de suspendare -  nu a făcut nicio modificare acestor planuri. Evident, el trebuia să modifice planurile şi să spună ce anume îl nelinişteşte acolo, care sunt apăsările şi ce anume mai vrea să modifice. Nu a vrut să facă acest lucru pentru că îi trebuiau avize, să lucreze cu profesionişti, şi atunci a preferat să continue varianta suspendării, de această dată pe baza unor prietenii pe care le are cu nişte ONG-uri, mă refer aici la reclamantul din dosarele de care aţi vorbit şi anume Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, care în data de 28 decembrie 2021, adică aproape de capătul suspendării administrative a atacat pentru suspendarea acelor trei PUZ-uri care mai erau atunci în vigoare şi a chemat în judecată municipiul Bucureşti şi primarul general", a mai precizat Radu Dinulescu.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan PUZ București Radu Dinulescu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close