Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Alexandru Pânişoară: "Instanţele încep să nu îi mai dea dreptate lui Nicuşor Dan"

Alexandru Pânişoară: "Instanţele încep să nu îi mai dea dreptate lui Nicuşor Dan"

Lovitură pentru primarul Nicuşor Dan. Tribunalul București a respins suspendarea PUZ-urilor pentru Sectoarele 2 și 4, aşa cum a impus primarul Capitalei. Asta înseamnă că cine vrea să ia un certificat de urbanism, va lua în aceste sectoare.

Alexandru Pânişoară: "Instanţele încep să nu îi mai dea dreptate lui Nicuşor Dan"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mar 2023   •   15:25

PUZ-urile Sectoarelor 3, 5 și 6 au fost anulate de primarul capitalei.

Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului şi candidat PUSL la Primăria Sectorului 1 a explicat are sunt consecinţele.

"Aşa cum bine s-a spus, marţi, Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea pe care a promovat-o Nicuşor Dan prin intermediul Asociaţiei Ecopolis şi din acel moment, în Sectoarele 2 şi 4, se poate construi pe aceste PUZ-uri. Pentru domnul Nicuşor Dan este o lovitură pentru că a instrumentat tot acest dosar cu ajutorul acestei asociaţii, aspect pe care l-am sesizat şi DNA pentru că sunt implicaţi inclusiv bani din bugetul Capitalei daţi înainte de introducerea acestei acţiuni.

Rămâne de văzut, dar iată că instanţele încep să nu îi mai dea dreptate domnului Nicuşor Dan, aşa cum susţine, inclusiv în acele contestaţii împotriva amenzilor ISC nu există nicio hotărâre de admitere a contestaţiilor. Nu va mai putea face nimic, ştim că a încercat, în 2021 le-a suspendat prin Consiliul General, sprijin în Consiliul General nu mai are să repete povestea, iar în instanţă nu se mai poate introduce o nouă cerere de suspendare care să poată fi admisă, ea a fost deja tranşată. Trebuie să se obişnuiască cu ideea că are nişte instrumente de planificare mult mai actuale şi care, spre deosebire de documentaţiile pe care funcţiona până acum, prevăd mai multe spaţii verzi decât erau până acum, cum este în PUZ Sector 2", a declarat Alexandru Pânişoară.

Citeşte şi: Dublă înfrângere pentru Nicuşor Dan la Tribunalul Bucureşti | Anularea PUZ-urilor pentru Sectorul 2 şi Sectorul 4 a fost respinsă

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close