Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Oana Roman, primul interviu după pierderea mamei sale: "Încă nu am învățat să trăiesc fără ea"

Oana Roman, primul interviu după pierderea mamei sale: "Încă nu am învățat să trăiesc fără ea"

Oana Roman a fost prezentă în platoul Antena 3 CNN, unde a oferit primul interviu după moartea mamei sale. "A fost un om care a făcut foarte mult bine. Mama a botezat peste 50 de copii orfani", a dezvăluit aceasta.

Oana Roman, primul interviu după pierderea mamei sale: "Încă nu am învățat să trăiesc fără ea"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mihaela Bîrzilă    |    09 Mar 2024   •   18:13

Oana Roman a prezentat, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN,  detalii mai puțin știute despre viața Mioarei Roman. 

"Încă nu am învățat să trăiesc fără ea. Este foarte greu. Cred că ea este bine. Eu și sora mea ne-am dus, înainte să o depunem la biserică,  să ne luăm la revedere de la ea. Mi-a fost foarte frică de acel moment, dar ea a făcut ca acel moment să fie înălțător.

Era atât de senină, de frumoasă, de împăcată și de luminoasă, încât, așa cum a spus și părintele când a văzut-o, era evident că a plecat într-o călătorie absolut fabuloasă. Atunci am fost liniștită și sunt, pentru că știu că ea este foarte bine.

Mama a făcut foarte mult bine. A influențat în mod pozitiv și decisiv viața multor oameni. Eu am învățat foarte multe lucruri de la ea. A fost un exemplu de demnitate, onoare și echilibru.

În momentele grele, în care noi eram pierduți, ea a fost mereu vocea rațiunii. Chiar și în cele mai grele momente din viața ei a fost în echilibru. Foarte rar se pierdea cu firea. Avea o forță extraordinară de a lua o decizie în momentele dificile.

Zilele Revoluției ne-au legat foarte mult, pentru că tata era plecat, iar sora mea nu mai locuia cu noi. În acele zile am fost doar noi două. Le-am trecut singure, neștiind ce o să urmeze. A fost foarte greu", a spus fiica Mioarei Roman, la Antena 3 CNN.

"Mama a botezat peste 50 de copii orfani"

"Mama a avut o contribuție foarte importantă în ceea ce privește organizarea și salvarea sistemului de asistență socială pentru copiii din România.

Încă din anul 1990 a insistat să se înființeze, la nivelul Guvernului, un departament special, care să aibă grijă de copiii instituționalizați din România. 

Mama a vizitat zeci de cămine de copii din țară. Ce a văzut acolo a făcut-o să nu mai doarmă niciodată fără somnifere.

Ea nu a mai putut să doarmă niciodată după ce a văzut în acele cămine, pentru că erau precum niște lagăre. În acel moment, s-a străduit ca aceste instituții să fie ajutate.

Nu cred că a vorbit niciodată despre acest subiect. Apoi a început să ajute copiii care aveau nevoie de operații care nu se puteau face în România sau să-i ajute pe cei supradotați, care aveau nevoie de burse pentru a participa la olimpiade.

În timpul slujbei de înmormântare, părintele Bogdan a povestit cum mama a venit cu peste 50 de copii orfani, pe care i-a botezat", a mai spus Oana Roman.

Oana Roman a adăugat că și-a propus să publice o carte despre viața și cariera mamei sale.

×
Subiecte în articol: Oana Roman Mioara Roman
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close