Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Cum ne alegem corect partenerul de viaţă, cu Ana Dragalina

Cum ne alegem corect partenerul de viaţă, cu Ana Dragalina

Ela Crăciun
3 minute de citit Publicat la 15:44 14 Sep 2021 Modificat la 15:46 14 Sep 2021
Ana Dragalina
Sursa foto: Antena 3

Drept urmare, un exercițiu de sinceritate ar putea fi o idee excelentă pentru oricine este în cautarea partenerului ideal. Cum ajungem la un rezultat corect aflăm, de la pshilogul Ana Dragalina.

 "În lucru cu pacienții mei, atunci când îi întreb dacă ei știu ce își doresc la persoana pe care o caută, indiferent că este femeia visurilor sau bărbatul visurilor, nu prea știu să îmi spună exact cum își doresc și ce își doresc ca această persoană să fie.

Iar apoi, după ce reușim să facem un scurt rezumat, întreb persoanele respective dacă ei știu ce oferă într-o relație și iar văd foarte multe blocaje, pentru că nu găsim ceea ce căutăm pentru că nici noi nu știm de ce ar trebui să ne iubească persoana respectivă pe care noi atât de mult o căutăm.
 
Acum, în zilele noastre, nu mai este un secret că ceea ce noi căutăm în ceilalți trebuie să găsim, în primul rând, în noi. Și în toate workshopurile mele și în cartea mea recomand oamenilor să se construiască în acea persoană în care vor să o atragă.

De foarte multe ori, în lucru cu clienții mei văd tot felul de piedici și îi întreb: ok, tu știi ce își dorești de la un potențial partener, dar tu ce pui pe masă? Și când ajungem la acest subiect, oamenii au un blocaj, nu știu exact ce au de oferit.

Așadar, dacă vrei să atragi ceva în viața ta, în primul rând, trebuie să ai o claritate cu cel fel de persoană vrei să atragi în viața ta și apoi să te întrebi – dar eu sunt această persoană? De ce această persoană m-ar alege? Și să începi să te descoperi, să vezi ce pui tu pe masă, ce calități, ce aduci în povestea voastră de iubire.
 
Altă situație pe care am văzut-o în lucru cu clienții mei a fost faptul că noi căutăm iubirea pe care n-am primit-o de la părinți în partenerii noștri și atunci ne gândim dacă o să reușesc să îl fac pe acest om să mă iubească, o să obțin acea iubire pe care n-am obținut-o din alte părți.

Poate este vorba despre părinți, poate este vorba de foști parteneri și vrem să ne demonstrăm prin iubirea altcuiva că merităm să fim iubiți, dar munca trebuie să înceapă întotdeauna din interior. Știm deja că dacă vrem să fim iubiți de o altă persoană, trebuie să începem în primul rând să ne iubim noi pe noi. Evident că această iubire nu este o iubire egoistă, este pur și simplu o iubire a recunoașterii darurilor pe care Dumenezeu le-a sădit în fiecare dintre noi.

Cred că faptul că nu ne simțim suficienți este boala lumii în care trăim, pentru că ne orientăm către exterior. În primul rând, trebuie să vedem cine ne-a oferit aceste standarde de a fi suficient, după cine ne orientăm și dacă acele păreri contează cu adevărat pentru noi, pentru că, de foarte multe ori, sunt niște realități care nu ne aparțin, aparțin altor persoane și atunci trebuie să filtrăm.

Nu sunt suficient în opinia cui? Este acea persoană importantă? Mă interesează cu adevărat părerea persoanei respective? Pentru că dacă punem pe listă tot ce aducem noi în lume, toate calitățile noastre, descoperim că Dumnezeu ne-a creat pe fiecare suficient, adică Dumnezeu nu face greșeli, Dumnezeu nu avea cum să ne facă imperfecți, chiar dacă în viziunea noastră umană nu putem să vedem aceste lucruri.

Deci, eu recomand celor cu care lucrez să se concentreze, în primul rând, pe calitățile lor, pe ce au ei de oferit și astfel, în fiecare zi, recunoscând aceste lucruri își dau seama că au foarte multe daruri și este responsabilitatea lor unde aleg să se uite – pe lipsuri sau pe calități, pe bonusuri, pe darurile pe care noi toți le avem, adică nu există persoană care să nu aibă calități de oferit lumii. Suntem suficienți, dacă reușim să descoperim asta.

Așadar, eu recomand oamenilor cu care lucrez să găsească o listă cu ce doresc ei să atragă în viața lor, ce tip de partener își doresc, apoi să scrie pe o hârtie ce calități aduc ei în relație, ce pun pe masă și, în al treilea rând, cum vor să se simtă în cadrul relației, pentru că este cel mai important element – cum vrem să ne simțim, ce fel de clipe vrem să trăim.

Și eventual chiar să facă un exercițiu de a se pune în acele sentimente, să facă un exercițiu de vizualizare. Și nu în ultimul rând, să vadă ce valori comune au, pentru că se poate să ne îndrăgostim nebunește de o persoană și să descoperim că avem valori foarte diferite și atunci, indiferent de iubire, să nu putem să funcționăm împreună"

×
x close