Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Adina Anghelescu, informaţii noi despre cazul crimelor de la Oneşti

Adina Anghelescu, informaţii noi despre cazul crimelor de la Oneşti

Adina Anghelescu a prezentat vineri, în exclusivitate la Antena 3, fragmente cu declaraţii din dosarul de cercetare a şefilor Poliţiei Române de la acea vreme. Crimele comise la Onești de Gheorghe Moroşanu au șocat România, pe 1 martie 2021.

Adina Anghelescu, informaţii noi despre cazul crimelor de la Oneşti
de Georgiana Adam    |    03 Iul 2021   •   00:06

Jurnalista Adina Anghelescu a făcut noi dezvăluiri în cadrul emisiunii "Punctul de Întâlnire" de la Antena 3. Aceasta a oferit informaţii noi din dosarul crimelor de la Oneşti.

Un individ a sechestrat doi muncitori tineri şi i-a asasinat după câteva ore. Poliţia, în cele 4-5 ore pe care le-a avut la dispoziţie, nu a găsit cea mai bună cale de a preveni aceste asasinate. 

Adina Anghelescu a relatat în exclusivitate la Antena 3, ce anume se regăseşte în aceste documente.

Gheorghe Moroșan, criminalul din Oneşti care a ucis doi muncitori

„La data de 01.03.2021, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament (nr. 11) se efectuează lucrări de renovare, soţii M.G. şi M.A. au plecat de la domiciliul lor din com. Bogdăneşti, jud. Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil”, susţin procurorii.

Conform acestora, bărbatul a cumpărat dintr-un magazin din Oneşti 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, acesta a luat cu el, de acasă, un cuţit, iar asupra lui au fost găsite, după săvârşirea faptei, şi două spray-uri piper.

Inculpatul a intrat în apartamentul în care se aflau cei doi muncitori, angajaţi ai firmei care avea în proprietate locuinţa, pe care i-a ameninţat şi i-a legat cu clemele din plastic. Apoi, a încuiat uşa, folosind cheile ce se aflau în ială.

„La ora 11:48:39, conform fişei de eveniment, inculpatul M.G. a sunat la numărul unic de urgenţă 112 unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie. Inculpatul M.G. a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările”, mai arată procurorii.

A continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit

Când una dintre victime l-a lovit cu piciorul pe inculpat, acesta a început să îi agreseze pe cei doi cu cuţitul.

„În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit”, susţin procurorii.

După ce au constatat că inculpatul a agresat victimele, poliţiştii au intervenit prin spargerea uşii de acces in imobil.

„În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână. După imobilizarea inculpatului M.G. personalul de pe echipajele de prim ajutor a intervenit în vederea acordării îngrijirilor medicale, atât celor două victime I.S. şi P.D. care prezentau plăgi înjunghiate dar şi agresorului care prezenta leziuni prin împuşcare”, se arată în comunicatul Parchetului.
 
Una dintre victime a fost transportată la Spitalul Municipal Oneşti, unde a decedat la scurt timp, iar a doua a fost supusă manevrelor de resuscitare la faţa locului, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.

×
Parteneri
Accident masiv în Polonia! Cel puțin 17 oameni au fost răniți
x close