Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Alexandru Rafila, declarații de ultimă oră despre introducerea certificatului verde în România

Alexandru Rafila, declarații de ultimă oră despre introducerea certificatului verde în România

Cel mai fierbinte subiect al momentului - certificatul verde - care, practic, împarte România în două, a fost lămurit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unui interviu exclusiv acordat pentru Antena 3.

Alexandru Rafila, declarații de ultimă oră despre introducerea certificatului verde în România
Sursa foto: Antena 3
de Mihaela Bîrzilă    |    03 Ian 2022   •   19:46

Ministrul Sănătății a subliniat importanța adoptării certificatului verde, care "cu cât întârzie mai mult, cu atât va deveni mai puțin relevant".

"În legătură cu certificatul verde, știți bine că este atributul Parlamentului să ia o decizie. Există un proiect de lege despus în Parlament de mai mult timp, care a fost respins de Senat, iar în momentul de față se găsește în Camera Deputaților. Probabil există un blocaj la nivel legislativ și sigur atunci când a existat o propunere tehnică din partea Ministerului Sănătăți, a INSP, ea ar fi trebuit să fie sau nu îmbrățișată, încât să își poată face efectul atunci când se înregistrează o creștere care ar putea să sugereze un val pandemic important.

Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de document, certificat electronic COVID, sigur că și eficacitatea lui devine tot mai puțin relevantă.

Rămâne să vedem dacă acest trend crescător se confirmă, dacă se va accelera transmiterea și, atunci, sigur, că trebuie să găsim și soluții la situația de fapt."  - a declarat ministrul Alexandru Rafila. 

În legătură cu renunțarea la certificatul verde în România, ministrul a declarat că nu are încă un răspuns clar.

"Nu știu să vă spun în acest moment, probabil că săptămânile următoare vor fi hotărâtoare și vom avea un răspuns legat de acest certificat. Cu cât se introduce mai târziu în evoluția unui val pandemic, cu atît utilitatea lui scade.", a concluzionat Rafila.

 

 

×
Subiecte în articol: certificatul verde Alexandru Rafila
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close