Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Alina Gorghiu: ”Este nevoie în mod cert de o schimbare a conducerii PNL”

Alina Gorghiu: ”Este nevoie în mod cert de o schimbare a conducerii PNL”

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a declarat în emisiunea ”Punctul de Întâlnire” de la Antena 3, că liberalii au nevoie de o schimbare la conducerea partidului și că ea îl va susține pe premierul Florin Cîțu la șefia PNL.

Alina Gorghiu: ”Este nevoie în mod cert de o schimbare a conducerii PNL”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    15 Iun 2021   •   22:23

”Este nevoie în mod cert de o schimbare de o schimbare a conducerii PNL. Orice partid politic, care trece prin toate ciclurile electorale, se uzează, conducerea se uzează, se uzează garnitura din jurul președintelui și președintele însuși, care a trecut printr-un an în funcția de premier, un an pandemic greu în care a luat și măsuri nu foarte populare, însă principalul motiv pentru care trebuie schimbat liderul PNL și garnitura care a condus partidul într-o oare care măsură, este faptul că în decembrie anul trecut, PNL a pierdut alegerile.

(...) La noi, demisia s-a produs la Ludovic Orban din funcția de premier, nu s-a întâmplat să facem o analiză corectă a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor parlamentare, sigur o mare parte din motivele care au dus la pierderea alegerilor s-au subsumat problemei pandemice, dar cred că pe mai departe, dacă privim la viitor, la potențialul pe care PNL în are, dacă privim din perspectiva anului 2024, care este un an cu 4 tipuri de alegeri, atunci trebuie să vii în fața electoratului de dreapta cu oferta proaspătă, cu o persoană care să își atragă cea mai mare parte din electoratul liberal, pe care tu l-ai pierdut în alegerile electorale.

Dacă va uitați pe cifre în anul 2020, nu am avut o performanță tocmai bună. Cred că maximum 70-80 de mii mai multe voturi că în 2016. Este o creștere marginală.

”Florin Cîțu a luat măsuri foarte curajoase”

Nimeni nu are nimic personal cu nimeni. Formula de lidership va trebui să fie cea care adună bazinul de dreapta și atunci Florin Cîțu este un personaj care a confirmat în domeniul economic, a fost în legislativ lider al grupului senatorilor, a fost în echipa care a guvernat într-o perioadă foarte dificilă și a luat măsuri foarte curajoase în domeniul fiscal și economic. Florin Cîțu este un om care nu a făcut niciodată un secret din parteneriatul cu Klaus Iohannis”, a spus Alina Gorghiu.

Întrebată dacă oamenii lui Ludovic Orban din Parlament vor vota moțiunea de cenzură a PSD, pentru ca Florin Cîțu să nu mai fie premier, Alina Gorgiu a răspuns: ”Toți oamenii din Parlament sunt ai PNL, nu veți vedea niciunul care să voteze moțiunea”.

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu Klaus Iohannis
Parteneri
Explozia de la Călimăneşti, surprinsă de o cameră de supraveghere
x close