Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Se întrevede o criză alimentară la orizont. Ministrul de Externe: "Este foarte important să o combatem"

Se întrevede o criză alimentară la orizont. Ministrul de Externe: "Este foarte important să o combatem"

Se întrevede o criză alimentară la orizont, a arătat Bogdan Aurescu, şeful diplomaţiei române.

Se întrevede o criză alimentară la orizont. Ministrul de Externe: "Este foarte important să o combatem"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    16 Mai 2022   •   20:45

Bogdan Aurescu a vorbit luni despre rolul României în tranzitarea produselor agricole din ţara vecină prin porturile de la Galaţi şi Constanţa. Astfel, el a spus că peste 120.000 de tone de cereale din Ucraina au fost transportate prin portul Constanţa.

"Este foarte important să contracarăm o criză alimentară, care, în cazul multor ţări, se apropie", a afirmat şeful diplomaţiei române. 

România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, a mai spus, luni, Bogdan Aurescu, înainte de reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre UE, care se desfăşoară la Bruxelles.

O criză alimentară suprapusă peste criza energetică, peste valul imens de inflație pe care îl traversăm 

Radu Tudor a arătat că raportul dintre costuri și venituri, dintre prețuri și salarii, în România este mult mai greu de suportat decât în alte locuri ale lumii.

"Cred că va fi o mare provocare pentru cei mai mulți dintre cei care au venituri sub 2.000, chiar sub 3.000 de lei, să traverseze această perioadă pentru achitarea întreținerii, pentru medicamente, pentru mâncare, pentru absolut tot ceea ce este nevoie pentru un trai decent și civilizat.

Facturile deja au luat-o razna, deja la toate benzinăriile benzina este 8 lei litrul, motorina aproape 9 lei și suntem avertizați că această creștere va continua din păcate", a spus Radu Tudor, luni seară, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Bogdan Aurescu radu tudor
Parteneri
Horoscop 4 iunie 2023. Balanţele plănuiesc o răzbunare
x close