Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Costică Ionescu, unul dintre cei mai cunoscuţi criminalişti ai României, a fost înmormântat

Costică Ionescu, unul dintre cei mai cunoscuţi criminalişti ai României, a fost înmormântat

Costică Ionescu, unul dintre cei mai cunoscuți criminaliști ai României și un om extrem de respectat, a murit după ce a fost infectat cu COVID-19. ''Materialul realizat de Adina Anghelescu e o mărturie pentru unul din profesioniștii Poliției Române care din păcate a trecut prea repede la cele veșnice'', a spus Radu Tudor.

Costică Ionescu, unul dintre cei mai cunoscuţi criminalişti ai României, a fost înmormântat
de Adina Anghelescu    |    26 Mar 2021   •   21:34

Cunoscut drept polițiștul a anchetat asasinarea Mihaelei Runceanu, cunoscuta interpretă de muzică ușoară, dar și alte dosare spectaculoase ai unor criminali în serie pe care colonelul i-a depistat și anchetat și apoi i-a dat pe mâna procurorilor și a judecătorilor.

Viaţa lui Costică Ionescu, un roman poliţist plin cu sute de capitole 

Colonelul în rezervă Costică Ionescu s-a născut la Coşoveni, judeţul Dolj, la 21 septembrie 1952. Puţină lume ştie că înainte de a merge pe urmele tatălui său poliţist, a fost strungar. Mai târziu, după ce a fost trimis să facă Armata, Costică Ionescu a intrat în militărie. Ca şi fratele său, a absolivit şcoala de ofiţeri în 1981, cu gradul de locotenent şi de atunci, s-a pus pe fapte mari. Vreme de 30 de ani a lucrat ca poliţist judiciarist operativ. În teren a făcut carieră, el şi întreaga echipă de la Omoruri de la Sectorul 4 şi de la Capitală. A trecut în rezervă în 31 decembrie 2006. Viaţa lui Costică Ionescu e un roman poliţist cu sute de capitole pline de suspans, de trântă cu infractorii, de nopţi nedormite, rezistenţă şi dăruire dusă la extrem.

Ce spun colegii despre Nea Costică

A fost un om special, avea tact pedagogic, era un bun sfătuitor, era un ambiţios. Aşa îl vor păstra în amintire colegii lui, prietenii lui de la Omoruri.

Nea Costică. Aşa îi spuneau cei mai tineri care învăţau de la el, cum e să prinzi răufăcătorii. Nu ţinea duşmănie, dar avea mândrie, ca orice profesionist care nu suportă să lase ştacheta jos, capul în pământ şi arma la picior. A trăit într-o lume în care a văzut de aproape ce poate să facă răul şi câte destine se pierd sub lama cuţitului, sau prin gaura lăsată de glonţ.

În marea familie de la serviciul în care a lucrat, Costică era primul, care, dacă era nevoie de ceva pe teren, percheziţie sau flagrant, nu conta. Ridica mâna. ''Mă duc eu. Cu ce pot ajuta? Hai să rezolvăm''. Pus pe fapte mari, Costică a rezolvat sute de dosare, cazuri celebre din filele criminalisticii.

Costică Ionescu l-a prins pe asasinul Mihaelei Runceanu

În noiembrie 1989, l-a prins pe asasinul Mihaelei Runceanu, o voce de aur a muzicii uşoare, dispărute prematur în urma unei crime care a îngrozit România a celor timpuri. La 5 dimineaţa a fost anunţată crima. Costică era de serviciu. Până la miezul nopţii, ucigaşul Mihaelei Runceanu a fost identificat. 

Ce alte dosare a mai soluţionat regretatul Costică Ionescu, urmăriţi în materialul de mai sus.

Pe 10 martie a ajuns la Spitalul Marius Nasta, în stare gravă, infectat cu COVID. Avea comorbidităţi: diabet, hipertensiune, dar a luptat până în ultimul ceas. S-a stins la ora 17:15, pe data de 22 martie 2021. Costică Ionescu a fost înmormântat vineri, 26 martie.î

A fost unul dintre poliţiştii cu har, curaj, cu o familie frumoasă şi o carieră curată. 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close