Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Criză la vârful PNL. Alina Gorghiu, anunț de ultimă oră

Criză la vârful PNL. Alina Gorghiu, anunț de ultimă oră

Unul dintre cei mai importanți lideri ai Partidului Național Liberal, vicepreședintele Alina Gorghiu, dezvăluie, vineri, prin intermediul unei postări pe Facebook, o criză la vârful PNL

Criză la vârful PNL. Alina Gorghiu, anunț de ultimă oră
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    08 Oct 2021   •   20:21

"Partidul Național Liberal a decis, în ședința Biroului Executiv Național de azi, ținând cont de nevoia de deblocare a crizei politice, următoarele: În eventualitatea în care nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a se prezenta, fără a face propunere de premier, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

În eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

Decizia PNL ca premierul sa fie președintele partidului nu se modifică", este mesajul postat de Alina Gorghiu.

"Eu cred că este doar o tactică de a diversifica mesajul. În realitate mi se pare că și PNL și USR și-au pus ochelari de cal, nu mai văd stânga sau dreapta și merg pe același drum. Dacă ne uităm la discursuri sunt aceleași pe care le auzeam și acum o săptămână și acum două săptămâni. (...)

Am trecut de perioada de dinaintea moțiunii iar momentul politic actual zice așa: haideți să ne liniștim un pic cu Cîțu, cu X, Y, Z și să trecem repede, săptămâna viitoare de exemplu, prin Parlament plafonarea prețurilor la energie, să ne mai uităm un pic dacă mai e ceva de ajustat apropo de bolnavii cronici care nu au acces în spitale și, după aia, poate stăm cu toții la masă și discutăm despre faptul că dacă avem pandemie ar trebui să se ocupe de ea cineva care se pricepe la medicină, dacă avem probleme în energie ar trebui să se ocupe de de domeniul acesta un specialist diin energie", a spus Florin Manole, secretar general adjunct al PSD, în emisiunea Punctul de Întâlnire, moderată de Radu Tudor.

PNL nu îl mai susține pe Florin Cîțu pentru funcția de premier

Decizie surprinzătoare luată de PNL, vineri după-amiază. Cu doar trei zile înainte de consultările de la Palatul Cotroceni între Klaus Iohannis și partidele politice în această criză guvernamentală liberalii s-au răzgândit și spun că nu-l mai susțin pe Florin Cîțu premier și-i pun acestuia o condiție.

Iar condiția este ca Florin Cîțu să poată face o majoritate în Parlament. O misiune imposibilă ținând cont de votul record de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Sursele politice Antena 3 spun că președintele Klaus Iohannis este cel care va avea acest atribut și anume să aleagă din PNL un nume de premier.

„Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național de azi, că în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL”, transmit liberalii prin intermediul unui comunicat de presă.

„Biroul Executiv Național al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier. Decizia PNL ca premierul nominalizat să fie președintele partidului, Florin Cîțu, nu se modifică”, conchide comunicarea PNL.

Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, de joi seara, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

Decizia a fost luată în unanimitate. Delegația care va reprezenta PNL la consultările convocate de președintele României este formată din președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepresedinții Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Daniel Fenechiu: Dacă nu avem majoritate, nu facem propunere

"Nu ne-am răzgândit. PNL îl susţine pe Florin Cîţu, dar ca să ai prim-ministru trebuie să ai majoritate. Noi îl susţinem pe Florin Cîţu în ideea în care se degajă o majoritate parlamentară. Asta e treaba preşedintelui. Când vin partidele la consultări, dacă se conturează o majoritate în jurul PNL, îl propunem pe Florin Cîţu. În caz contrar, nu facem o propunere. Depinde de ce spun partidele. Este o decizie de maturitate. Dai premierul dacă ai majoritate. Poate vin PSD, USR şi AUR şi propun un candidat", a declarat Daniel Fenechiu la Antena 3.

"Nu există varianta a doua. Varianta noastră este doar Florin Cîţu, dacă facem majoritate. Dacă nu, preşedintele va parcurge negocierile şi în raport cu ce spun partidele să ne transmită ce rezultat au negocierile. Preşedintele poate face orice propunere doreşte. Noi mergem la Cotroceni cu Florin Cîţu. Dacă nu strângem o majoritate, preşedintele îşi exercită mandatul constituţional şi la final ne spune ce a rezultat din consultări", a mai spus Daniel Fenechiu.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close