Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire David Popovici a dezvăluit secretul succesului său: "Asta mă motivează" | "Sunt mândru să pot reprezenta România"

David Popovici a dezvăluit secretul succesului său: "Asta mă motivează" | "Sunt mândru să pot reprezenta România"

David Popovici a transmis un mesaj pentru români, luni seara, după câștigarea titlului mondial la Campionatul de Înot de la Lima. Mai mult, în cadrul unui interviu campionul a dezvăluit ce anume îl ajută să fie motivat şi dispus să obțină succes în tot ce face.

David Popovici a dezvăluit secretul succesului său: "Asta mă motivează" | "Sunt mândru să pot reprezenta România"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    05 Sep 2022   •   23:44

David Popovici a încheiat Campionatele Mondiale de înot pentru juniori de la Lima cu un total de 4 medalii, dintre care 3 de aur (la 100 și 200 de metri liber și cu ștafeta de 4x100 de metri liber masculin) și una de argint (cu ștafeta mixtă de 4x100 de metri liber).

Cu acest prilej, campionul a transmis un mesaj de mulţumire pentru români.

„Vă mulțumesc pentru toate gândurile bune și susținerea pe care ne-ați arătat-o de fiecare dată! Sunt fericit pentru că parcurg acest drum alături de voi și mândru să pot reprezenta România. Să ne bucurăm împreună de călătorie!”, este mesajul postat de campionul mondial David Popovici, luni seara, pe Facebook.

La începutul lunii septembrie, în care va împlini 18 ani, David Popovici domină statisticile în ceea ce privește rezultatele din acest an în proba "regină" a natației. Campionul are 15 medalii din care 14 de aur.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

David Popovici a dezvăluit secretul succesului său în nataţie

Întrebat ce anume îl motivează atunci când merge la antrenamente sau când participă la concursuri, David Popovici a spus:

"Sunt lucrurile mărunte, precum ideea de a fi cel mai bun înotător al tuturor timpurilor. Vreau să fiu campionul lumii de necontestat. Acestea sunt lucrurile care mă motivează ocazional. La asta mă gândesc când mă plictisesc la antrenamente şi îmi doresc să înot ceva mai repede.

Dar ceea ce mă motivează cu adevărat, în permanență zi şi noapte, când nu vreau să mă trezesc devreme pentru antrenament sau când apa e rece sau când trebuie să călătoresc prin lume pentru a reprezenta ţara, este o obsesie pe care o am pentru a deveni cel mai bun, cel mai rapid.

E ceva ce am avut mereu în mine şi, din fericire, am toate resursele necesare pentru ca această obsesie să devină realitate.

Nu mai ştiu unde am auzit vorba aceasta care mi-a rămas în minte, dar spune aşa: "Găsește-ți obsesia şi urmărește-o fără milă".

Asta fac eu şi sunt dispus să fac toate sacrificiile necesare, sunt dispus să muncesc din greu şi inteligent pentru obsesia mea", a spus David Popovici în interviul acordat SwimSwam, subliniind şi importanța conexiunii pe care o are cu echipa sa, alături de care a atins culmile succesului în nataţie. 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close