Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Director din Ministerul Transporturilor reţinut de DNA pentru abuz în serviciu şi mită de două milioane de lei

Director din Ministerul Transporturilor reţinut de DNA pentru abuz în serviciu şi mită de două milioane de lei

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins la Ministerul Transporturilor și au efectuat arestări. Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (A.R.S.V.O.M.), Daniel Manole, a fost reţinut fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi luare de mită în valoare de 2 milioane de lei.

Director din Ministerul Transporturilor reţinut de DNA pentru abuz în serviciu şi mită de două milioane de lei
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2021   •   20:27

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie-noiembrie 2020, inculpatul Manole Daniel, în calitatea de Director al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare ((A.R.S.V.O.M.), împreună cu alţi inculpați ar fi constituit un grup infracțional care ar fi avut ca scop achiziția, cu fraudarea legislație primare în materie, de către instituția pe care o conducea primul inculpat a unui număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA).

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în cele patru contracte încheiate sunt prevăzute clauze defavorabile achizitorului, în sensul că A.R.S.V.O.M. este obligată să plătească pentru cele patru nave mai mult de jumătate din valoarea lor, ca avans, restul banilor fiind plătiți la recepția finală.

De menționat este faptul că, societatea câștigătoare a licitației doar „ar fi mimat” construcția acelor nave, în realitate acestea fiind achiziționate la jumătate de preț de la o societate comercială din Estonia.

Pentru contribuția sa, inculpatul Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

×
Parteneri
Imagini sfâşietoare de la înmormântarea lui DJ Lalla, la Turda
x close