Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Gabriela Firea: "Sumele alocate pentru spitale sunt infime"

Gabriela Firea: "Sumele alocate pentru spitale sunt infime"

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a vorbit la Antena 3 despre situația actuală a Bucureștiului. Senatorul PSD a explicat cu ce probleme se confruntă acum orașul și a comentat situația în care se află proiectele pe care fostul edil și echipa ei le-au început la PMB.

Gabriela Firea: "Sumele alocate pentru spitale sunt infime"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Apr 2021   •   20:30

"Sumele prevăzute în bugetul care este afișat sunt foarte mici, mai ales pentru șantierele din Capitală și pentru consolidări. (...) Este o mare durere să vezi cum lucrări începute sunt abandonate și care repet, ar fi trebuit să fie terminate în câteva luni", a explicat Gabriela Firea, la Punctul de Întâlnire.

Gabriela Firea spune că spitalele din București, ce țin de Primăria Capitalei au fost pregătite și au fost lăsate "la cheie" pentru testarea în masă a populației din oraș.

"Am citit bugetul, suma alocată pentru spitale este infimă. Este foarte mică. Ce investiții se vor putea face în cele 19 spitale? Infime, în următoarea perioadă. (...) Testele, în România, sunt foarte scumpe. Ar trebui să fie subvenționate de către Guvern, pentru că în toată Europa testele PCR sunt ieftine, deci accesibile.

Avem două posibilități din care Guvernul trebuie să aleagă una: ori testează populația masiv, pentru că suntem cu toții asigurați sau subvenționează acele teste care sunt realizate în sistemul privat de sănătate (...) Eu am pregătit și am lăsat la cheie toată infrastructura medicală și de resursă umană pentru testarea gratuită și/sau subvenționată a Bucureștenilor. Din păcate, aceeasta nu este întrebuințată. ASSMB, prin spitalele proprii cât și prin acordurile încheiate cu peste 30 de clinici private a acordat posibilitatea multor categorii profesionale să se testeze gratuit în București (...) După plecarea mea de la Primăria Capitalei nu a continuat", a explicat fostul primar.

Gabriela Firea îl sfătuiește pe actualul primar să lase atacurile politice și să se gândească, în primul rând, la cetățeni și la binele acestora.

"Să se gândească la cetățeni. La fiecare cetățean care este din București sau care vine în București. Este foarte păcat că s-a reunțat la toate proiectele benefice din domeniul sănătății, la toate proiectele în infrastructură. De ce? Politica e politică, o facem în Parlament, o facem în campanie, dar administrația este pentru fiecare cetățean", a precizat Gabriela Firea la Antena 3.

×
Subiecte în articol: București Punctul de întâlnire
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close