Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Harta războiului din Ucraina | Generalul Mircea Mîndrescu: "Putin nu va renunţa niciodată la Ucraina"

Harta războiului din Ucraina | Generalul Mircea Mîndrescu: "Putin nu va renunţa niciodată la Ucraina"

Generalul Mircea Mîndrescu a analizat, alături de Radu Tudor, în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3, harta războiului din Ucraina şi liniile de front unde se dau lupte grele.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Aug 2022   •   21:54

De asemenea, generalul Mircea Mîndrescu a explicat şi motivul pentru care Vladimir Putin nu va renunţa niciodată la Ucraina.

"Această hartă reprezintă astăzi. Dacă vrem să ne gândim la mâine trebuie să mergem la Moscova. Acolo se desenează ziua de mâine. Eu cred că putem să avem următoarea predicţie: preşedintele Putin nu a renunţat şi nu va renunţa niciodată la două state din această parte a Europei, Ucraina şi Belarus.

Aceste două state reprezintă linii roşii pentru el. De asta avem şi prima fază a războiului, cu atacuri împotriva Kievului. Pentru că s-a dorit controlul, ocuparea întregii Ucraine, dar nu s-a putut. Pentru că forţele şi mijloacele alocate unei asemenea misiuni nu au fost suficiente. Dar de ce nu au fost suficiente? Probabil, una dintre variante este că Rusia, inclusiv agresorii, vor să fie de partea bună a istoriei.

Nu au avut forţe suficiente, dar eu nu cred că au renunţat la aceste obiective strategice, dar au trebuit să facă o etapizare. Şi avem situaţia de acum cu zona de sud, deja cucerită, cu jumătate din Zaporojie, cu Luhansk, cu jumătate din Doneţk. Iar următoarea etapă înseamnă noi cuceriri. E mai greu cu Odesa pentru că nu sunt cantităţile de forţe şi mijloace necesare", a declarat generalul Mircea Mîndrescu.

Generalul Mircea Mîndrescu, despre centrala nucleară de la Zaporojie

"Centrala nucleară de la Zaporojie este extrem de importantă pentru ambele părţi, extrem de periculoasă pentru ambele părţi. Ambele părţi o folosesc într-un fel de şantaj nuclear pe care îl arată Europei.

Şi unii, şi alţii spun că celălalt are de gând să o distrugă, să o bombardeze şi dacă face un asemenea lucru se va întâmpla un cataclism nuclear de magnitudinea celui de la Cernobîl, cu toate că sunt specialişti care spun că probabilitatea unui nou Cernobîl în ceea ce priveşte Zaporojie este relativ scăzută.

Să nu uităm că Ucraina este ţara care producea energie electrică în procent de peste 50%, o chestie extraordinar de importantă. Nici ucrainenii, nici ruşii nu au interes să distrugă centrala nucleară. În afara faptului că reprezintă un pericol, fiecare vrea să o exploateze. Ucrainenii au nevoie această energie, iar ruşii vor şi ei această energie pentru zonele invadate.

Sunt specialişti care arată intenţia ruşilor a decupla cele trei reactoare care mai lucrează încă acolo, de a le scoate din sistemul ucrainean şi de a le introduce în sistemul rusesc", a mai explicat generalul Mîndrescu.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close