Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Echipa Antena 3 a surprins imagini apocaliptice în Mesinia: "E iadul pe Pământ!"

Echipa Antena 3 a surprins imagini apocaliptice în Mesinia: "E iadul pe Pământ!"

Grecia retrăiește coșmarul incendiilor de vara trecută. Mai multe focare sunt active acum, iar mii de oameni sunt evacuați din calea flăcărilor. Trimişii speciali Antena 3, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu, sunt acum la un focar izbucnit în Mesinia.

Echipa Antena 3 a surprins imagini apocaliptice în Mesinia: "E iadul pe Pământ!"
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    24 Iul 2022   •   22:45

Suntem în Mesinia, în partea de sud a Greciei, în peninsula Peloponez, iar imaginile sunt apocaliptice.

Acest incendiu a izbucnit undeva în jurul orelor 13 și s-a răspândit cu o viteză extraordinară.

Pompierii nu au putut interveni în zona aceasta. Ceea ce vedeți în imagini este o pădure care se face scrum sub ochii noștri.

În satele apropiere  sunt mai multe case care au fost cuprinse de flăcări. Foarte mulți localnici au fost evacuați.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sunt filtre de poliție peste tot și foarte mulți pompieri care încearcă să stingă acest iad pe pământ care este în Grecia.

În acest moment Grecia se confruntă cu 3 mari focare.

Unul este aici în Mesinia, un altul în insula Lesbos și un altul în regiunea Evros, în partea de nord a țării, spre granița cu Bulgaria.

Problema în locul unde ne aflăm noi nu este doar această pădure. De partea cealaltă a drumului este satul Crestena, un sat care este evacuat la această oră, pentru că la fel, flăcările se apropie ușor, ușor de casele oamenilor.

După regiunea aceasta, după porțiunea aceasta cu copaci este un incendiu foarte mare. Acolo intervin pompierii.

Sunt copaci verzi pe lângă vegetația uscată care se aprind foarte ușor pentru că nu a mai plouat de cel puțin 2 luni de zile ne spuneau localnicii. Temperaturi extrem, extrem de mari, la fel ca în România.

Stăteam de vorbă cu pompierii români, care sunt și ei aici, în Grecia. Ei apără zona Atenei în acest moment alături de pompierii greci.

În ultimele 72 de ore Atena a fost ferită de incendii, însă militarii români au intervenit în urmă cu 3-4 zile în zona Penteli, care a fost mistuită de un incendiu timp de trei zile.  Acolo stau în așteptare pompierii români.

28 dintre ei, ieri și astăzi au fost în prepoziționare, adică stau în anumite zone, iar în momentul în care se dă alarma ca aici apucă să intervină foarte rapid.

În momentul de față zona aceasta este pierdută, nu se mai poarte recupera, nu se mai poate salva absolut nimic.

Pompierii se concentrează pe zonele locuibile.

Au fost foarte multe alerte prin sistemul Greek Alert, exact cum avem și noi în România, prin care li se spune oamenilor să părăsească zonele în pericol și mai departe să asculte instrucțiunile pompierilor și ale polițiștilor.

Grecia suferă pentru a doua vară consecutivă de incendii de vegetație. Săptămâna trecută, un incendiu de vegetație izbucnit în munții din apropierea Atenei a avariat case și a forțat sute de oameni să fugă, autoritățile considerând această vară drept una dintre cele mai dificile din zona mediteraneană. c

Anul trecut, incendiile de vegetație au devastat aproximativ 121.000 de hectare de pădure și tufișuri din Grecia în timpul celui mai mare val de căldură din ultimii 30 de ani.

×
Subiecte în articol: incendii Grecia
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close