Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Kelemen Hunor, despre PNRR: „Sunt optimist. Sunt investiții care se vor întoarce la fiecare om și la fiecare comunitate”

Kelemen Hunor, despre PNRR: „Sunt optimist. Sunt investiții care se vor întoarce la fiecare om și la fiecare comunitate”

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că este „mai optimist” în ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că aceste investiții se vor întoarce la fiecare om și la fiecare comunitate.

Kelemen Hunor, despre PNRR: „Sunt optimist. Sunt investiții care se vor întoarce la fiecare om și la fiecare comunitate”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    02 Iun 2021   •   20:36

Invitat la emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, vicepremierul Kelemen Hunor a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență, care a fost făcut public astăzi de premierul Florin Cîțu. 

„Sunt optimist în ceea ce privește acest plan și în punerea lui în aplicare. Avem, după cele două mari deziderate politice, un proiect de țară economico-social. Este ceva așteptat de foarte mulți ani, care acoperă marea majoritate a domeniilor importante: educație, infrastructură, transport, mediu sănătate și comunitățile locale.

Este un plan echilibrat. Planul poate fi aprobat după aceste discuții informative cu Comisia (n.r.- Europeană). Există proiecte mature, proiecte tehnice, în zona investițiilor, altfel nu se pot atrage banii și altfel nu aprobă Comisia.

Nu sunt vise, nu sunt desene pe hârtie, nu lunt lucruri care abia acum trebuie proiectate, ci sunt proiecte făcute. (...) Probabil că mai sunt nuanțe care trebuie puse în discuția cu Comisia. Sunt optimist că vom cheltui acești bani.

Noi de la bun început am mers pe varianta să atragem și partea de împrumuturi. Sunt multe state care au renunțat din varii motive. Unele state nu au spațiu fiscal, îndatorarea publică este foarte mare și nu au cum să mai ia credite. Noi avem nevoie de credite oricum. Trebuie să acoperim niște cheltuieli prin credite și aici costurile sunt foarte bune, dobânda este foarte mică. La astfel de costuri nu mai primești împrumut de nicăieri. Plus că aceste împrumuturi sunt legate de reforme și trebuie să faci și investiții.

Nu poți să pui în găuri negre, așa cum ne-am obișnuit noi, împrumuturile pentru cheltuielile care sunt importante, dar care nu aduc nimic în economie.

Sunt investiții care se vor întoarce către fiecare om, pentru fiecare comunitate”, a declarat Kelemen Hunor, în exclusivitate, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor PNRR
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close