Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Klaus Iohannis: „Ne bucurăm să putem conta pe sprijinul Germaniei”

Klaus Iohannis: „Ne bucurăm să putem conta pe sprijinul Germaniei”

Klaus Iohannis: „Ne bucurăm să putem conta pe sprijinul Germaniei”
02 Oct 2018   •   19:23

Președintele Klaus Iohannis participă, marți, la evenimentul dedicat sărbătoririi Zilei Unității Germane, care marchează unirea germanilor din 1990.

„Mă aflu aici să celebrez alături de dvs. un eveniment măreț: ziua unui nou început pentru Europa. Această zi a însemnat și un proces de transformare a UE. Ziua de 3 octombrie are o simbolistică specială nu doar pentru Germania, ci pentru întregul continent, pentru valorile pe care le întruchipează: pace, unitate și solidaritate. 2018, anul celei de-a 28-a aniversări a reunificării Germaniei. Este, tototdată, și anul în care România celebrează un secol de când poporul român și-a îndeplinit dorința unirii și a învățat care e puterea solidarității.

Minoritatea germană din Transilvania a fost prima care a recunoscut Unirea. Unitatea reprezintă o condiție pentru progres, atât în plan național, cât și european. Eforturile noastre trebuie să continue. În aceste vremuri în care tendințele de dezbinare predomină, noi trebuie să rămânem uniți. Ne bucurăm să contăm pe sprijinul Germaniei, care este un partener ce ne-a susținut constant eforturile de integrare europeană. Învățând din trecut, trebuie să ne unim forțele și să acționăm pentru o Uniune a consensului”, a declarat președintele Iohannis.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close