Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Lucian Bode: Creștem capacitatea României de a face față valului de migranți

Lucian Bode: Creștem capacitatea României de a face față valului de migranți

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit, într-un interviu exclusiv acordat pentru emisiunea "Punctul de întâlnire", de la Antena 3, care sunt măsurile urgente pe care le va lua România pentru a face față unui eventual aflux mare de miranți provenind din Afganistan,

Lucian Bode: Creștem capacitatea României de a face față valului de migranți
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    17 Aug 2021   •   21:18

"Ne aflăm într-un proces continuu de adaptare la noile provocări de securitate și în perspectiva noului context migraționist am dispus evaluarea de urgență a capacității României de a gestiona în mod eficient situația migraționistă.

Noi vrem prin tot ceea ce facem să întărim capacitatea României de a răspunde în fața unui viitor aflux de imigranți. Vreau să subliniez faptul că România gestionează peste 2.000 de kilometri de frontieră externă a Uniunii Europene, ceea ce ne expune unor provocări semnificative.

De asemenea, în ultimele două săptămâni, dacă ne raportăm la acestea în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, la nivel național a fost consemnat o creștere a numărului de depistări cu aproximativ 16.%.

Vorbim despre peste 400 de situații, evoluția fiind determinată de creșterea cazurilor de prevenire a intrărilor ilegale dintre Serbia", a declarat Lucian Bode.

Potrivit ministrului, în România există 6 centre regionale de azil, 2 de custodie și unul de tranzit. Astfel, în contexul crizei din Afganistan, țara noastră va suplimenta numărul de locuri în regim de azil la aproape 2.800 de locuri.

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close