Antena 3 Emisiuni Punctul de întâlnire Lucian Bode: Creștem capacitatea României de a face față valului de migranți

Lucian Bode: Creștem capacitatea României de a face față valului de migranți

de Gabriel Dano    |    17 Aug 2021   •   21:18
Lucian Bode: Creștem capacitatea României de a face față valului de migranți
Sursa foto: Hepta

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit, într-un interviu exclusiv acordat pentru emisiunea "Punctul de întâlnire", de la Antena 3, care sunt măsurile urgente pe care le va lua România pentru a face față unui eventual aflux mare de miranți provenind din Afganistan,

"Ne aflăm într-un proces continuu de adaptare la noile provocări de securitate și în perspectiva noului context migraționist am dispus evaluarea de urgență a capacității României de a gestiona în mod eficient situația migraționistă.

Noi vrem prin tot ceea ce facem să întărim capacitatea României de a răspunde în fața unui viitor aflux de imigranți. Vreau să subliniez faptul că România gestionează peste 2.000 de kilometri de frontieră externă a Uniunii Europene, ceea ce ne expune unor provocări semnificative.

De asemenea, în ultimele două săptămâni, dacă ne raportăm la acestea în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, la nivel național a fost consemnat o creștere a numărului de depistări cu aproximativ 16.%.

Vorbim despre peste 400 de situații, evoluția fiind determinată de creșterea cazurilor de prevenire a intrărilor ilegale dintre Serbia", a declarat Lucian Bode.

Potrivit ministrului, în România există 6 centre regionale de azil, 2 de custodie și unul de tranzit. Astfel, în contexul crizei din Afganistan, țara noastră va suplimenta numărul de locuri în regim de azil la aproape 2.800 de locuri.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close