Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire PSD nu renunţă la taxa de solidaritate. Ciolacu: "Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa"

PSD nu renunţă la taxa de solidaritate. Ciolacu: "Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa"

PSD nu renunţă la ideea introducerii unei taxe de solidaritate pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de lei şi care să reprezinte 1% din profitul marilor companii. 

PSD nu renunţă la taxa de solidaritate. Ciolacu: "Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2021   •   08:41

Declaraţia a fost făcută de preşedintele social-democrat, Marcel Ciolacu, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Liderul PSD a precizat că vrea ca aceşti bani să aibă două destinaţii clare: sănătatea şi educaţia.

"Să vină o taxă de 1% din cifra de afaceri, o taxă de solidaritate. Va fi găsită o destinaţie clară numai pentru sănătate şi învăţământ. Acei bani se colectează, se anunţă suma şi acei bani să se folosească numai în aceste două domenii. 

Am discutat cu prim-ministrul că trebuie găsită o destinație clară. Le dai destinaţie prin bugetul de stat", a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Liderul social-democrat spune că există o reținere din partea PNL la acest proiect.

"Există o reţinere din partea PNL, dar cred că până la urmă vom găsi un compromis", a încheiat politicianul.

Ciolacu anunţă că pensiile cresc de la 1 ianuarie 2022: "80% din români trăiesc cu o pensie de până în 2.000 de lei"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat duminică, la Antena 3, că pensiile urmează să crească cu 10% de la 1 ianuarie 2022, iar creșteri salariale vor fi posibile și în sectorul sanitar și în învățământ.

Politicianul a dat asigurări că sumele necesare majorărilor vor fi găsite, vorbind în context și de introducerea unei taxe de solidaritate, pentru companiile cu cifră mare de afaceri.

"Vom găsi soluții, veți vedea în bugetul de stat. Important este cum îți echilibrezi veniturile. Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa", a spus Ciolacu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close