Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Medicul Virgil Musta: "Purtați mănuși și mască doar în locurile aglomerate. Spălați-vă pe mâini"

Medicul Virgil Musta: "Purtați mănuși și mască doar în locurile aglomerate. Spălați-vă pe mâini"

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a vorbit despre situația în care se află în acest moment pacienții din unitatea medicală pe care o conduce.

Medicul Virgil Musta: "Purtați mănuși și mască doar în locurile aglomerate. Spălați-vă pe mâini"
23 Apr 2020   •   20:34

"Situația este ținută sub control. Deocamdată capacitatea spitalului nu este depășită. Noi permanent externăm pacienți vindecați și internăm pacienți bolnavi. În ultimul timp a crescut numărul de cazuri și severitatea lor. La Terapie Intensivă bătălia e mult mai dificilă. Noi trebuie să avem grijă ca pacienții noștri să nu ajungă la Terapie Intensivă, ceea ce implică tratamente moderne, astfel încât boala să nu ajungă să avanseze până la stadiul de boală critică", a spus Virgil Musta la Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Medicul Virgil Musta a explicat cât de importantă este utilizarea echipamentul de protecție atunci când ne aflăm în spații aglomerate, dar mult mai important este spălatul pe mâini cât mai des.

"Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi. Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare. La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii", a mai afirmat medicul.

Medicul Virgil Musta: "Purtați mănuși și mască doar în locurile aglomerate. Spălați-vă pe mâini"

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close