Antena 3 Emisiuni Punctul de întâlnire Mihai Fifor, ministrul Apărării, noi dezvăluiri cu privire la pensiile și salariile militarilor: ”Salariile au crescut cu 15%”

Mihai Fifor, ministrul Apărării, noi dezvăluiri cu privire la pensiile și salariile militarilor: ”Salariile au crescut cu 15%”

12 Feb 2018   •   20:12
Mihai Fifor, ministrul Apărării, noi dezvăluiri cu privire la pensiile și salariile militarilor: ”Salariile au crescut cu 15%”

Mihai Fifor, ministrul Apărării, a făcut dezvăluiri, luni seară, la emisiunea Punctul de Întâlnire, cu privire la pensiile și salariile militarilor.

”Întotdeauna mi-a plăcut să spun că Armata României și-a câștigat dreptul să fie instituția cea mai respectată de populația României și asta pentru că de multă vreme este garantul democrației în aceată țară. Aici sunt oameni ca și noi care merită tot respectul compatrioților săi. Eu am ieșit mereu și am spus că salariile în armată nu vor scădea. În 2017 salariile militarilor au crescut în medie cu 15-20 %, o creștere substanțială.”, a spus Mihai Fifor, la Antena 3.

În ceea ce privește pensiile militarilor, Casa de pensii sectoriale a Ministrului Apărării Naționale se găsesc aproximativ 80.00 de beneficiari de drepturi de pensii militare de stat, dintre care 77.100 din M.A.p.N.

Procesul de recalculare al pensiilor se va finaliza până la finele lunii iunie 2018, până astăzi fiind recalculate aproximativ 98,5% din total. Toate diferențele rezultate în urma procesului de recalculare au fost achitate beneficiarilor. Bugetul alocat Casei de pensii sectoriale în anul 2018 este de peste 3,5 miliarde de lei.

Sumele alocate lunar de la bugetul de stat pentru plata pensiilor militare de stat se ridică la aproximativ 290 milioane de lei.

Pensia medie in MApN este de 3.300 de lei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close