Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Mii de dosare explodează în justiție. CCR, motivare devastatoare a protocolului din 2009

Mii de dosare explodează în justiție. CCR, motivare devastatoare a protocolului din 2009

Mii de dosare explodează în justiție. CCR, motivare devastatoare a protocolului din 2009
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    11 Mar 2019   •   20:39

Radu Tudor a prezentat luni seară la Antena 3 un document exploziv.

Motivarea Curții Constituționale în privința protocoalelor secrete încheiate în special în 2009 și apoi în 2016 va schimba radical fața justiției din România.

Sunt afirmații devastatoare ale judecătorilor CCR, a arătat Radu Tudor la emisiunea „Punctul de Întâlnire”.

Decizia CCR a fost de a declara neconstituțional protocolul de colaborare dintre SRI, Parchetul de pe lângă Înalta Curte și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Documentul are 159 de pagini și el va reprezenta baza juridică pentru rejudecarea multor dosare din România.

Punctul 175 din acest document arată:

„Chiar dacă unele prevederi ale acestui protocol cuprind într-adevăr aspecte de executare a legii, prevederile sale esențiale, pe de o parte, nesocotesc competența Parlamentului, diminuează rolul procurorului în cadrul procesului penal și sporesc rolul serviciilor secrete în cadrul acestuia, iar, pe de altă parte, afectează, în mod nepermis, drepturile și libertățile fundamentale, prin diminuarea garanțiilor asociate acestora în sensul că activitatea de obținere a probelor o poate realiza un serviciu de informații care nu are calitatea de organ de cercetare penală special.

Toate aceste încălcări ale Constituției atrag aplicarea sancțiunii plasării întregului protocol în afara ordinii constituționale”.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close