Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Ministrul Culturii: ”Propun ca sala mare a TNB să se numească Ion Caramitru”

Ministrul Culturii: ”Propun ca sala mare a TNB să se numească Ion Caramitru”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, propune ca sala mare a Teatrului Național București să poarte numele regretatului actor, Ion Caramitru.

Ministrul Culturii: ”Propun ca sala mare a TNB să se numească Ion Caramitru”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    06 Sep 2021   •   21:26

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, invitat în emisiunea ”Punctul de Întâlnire” de la Antena 3, a anunțat că sala mare a Teatrului Național București va fi numită după maestrul Ion Caramitru.

De asemenea, ministrul a spus că un astfel de demers va ajuta ca moștenirea lui Ion Caramitru să fie păstrată vie.

”Este un moment greu de acceptat. Vreau să urez condoleanțe familiei și prietenilor și tuturor românilor care l-au apreciat pentru activitatea sa pe maestrul Pino Caramitru. A fost un vizionar și un motor pentru cultura românească.

A avut contribuții mari atât în zona patrimonială și de restaurare, cât timp a fost ministru al Culturii, și persoana de cod a patrimoniului, dar și pe zona de finanțări, alocându-se sumele cele mai mari poate de la Revoluție și până acum pe zona de restaurare, dar și în arta spectacolului, să nu uităm că este părintele Festivalului Național al Teatrului, care a ajuns cred că la a 31-a ediție anul ăsta.

Este părintele Galei UNITER, care a ajuns la a 29-a ediție anul acesta. Tot dânsul a fost cel care a ținut mult și până la urmă a reușit ca Teatrul Național București, clădirea Teatrului Național București, să revină la forma inițială pe care a avut-o, cea de dinainte de a fi transformată de regimul comunist.

”Îmi doresc ca moștenirea lui să fie păstrată vie”

De aceea, eu, ca mulți alți români, îmi doresc ca moștenirea lui să fie păstrată vie în memoria spectatorilor și a tuturor artiștilor din România, motiv pentru care am inițiat demersuri prin care sala mare a Teatrului Național București se va numi de acum înainte Sala Ion Caramitru. Este un demers al recunoașterii. Pino Caramitru își merită locul printre marii artiști ai teatrului românesc, care astăzi sunt alături de noi prin amintirile pe care ni le-au lăsat.

Să nu uităm că avem Sala Radu Beligan la Teatrul de Comedie, Sala Liviu Ciulei la Teatrul Bulandra. Tot la Teatrul Bulandra avem Sala Toma Caragiu sau sala Horia Rovinescu la Teatrul Notarra. Așadar, este un gest aproape firesc să facem acest demers, prin care sala mare a Teatrului București să devină Sala Ion Caramitru”, a spus Bogdan Gheorgiu la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: ministrul Culturii Ion Caramitru
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close