Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Ministrul Muncii dă asigurări că sunt bani. Pensiile şi salariile românilor vor continua să crească!

Ministrul Muncii dă asigurări că sunt bani. Pensiile şi salariile românilor vor continua să crească!

Ministrul Muncii dă asigurări că sunt bani. Pensiile şi salariile românilor vor continua să crească!
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Mai 2019   •   11:51

Pensiile şi salariile românilor vor continua să crească, dă asigurări ministrul Muncii.

Marius Budăi susține că, după doi ani de guvernare, majorările sunt de peste 18 procente, iar numărul angajaţilor este mai mare decât numărul pensionarilor, pentru prima dată în ultimii zece ani.

Ministrul Muncii a făcut bilanţul celor doi ani de guvernare cu privire la pensiile şi salariile românilor, miercuri seară, la Antena 3. 

Marius Budăi a arătat la emisiunea „Punctul de Întâlnire” cu cifre oficiale care sunt creşterile reale de care au avut parte românii din decembrie 2016 şi până în prezent.

Asta după ce opoziţia a criticat programul de guvernare şi a acuzat faptul că aceste creşteri nu ar fi reale.

Ministrul Muncii a anunţat eliminarea pensiilor sub 500 de lei, de la 1 martie 2019, faţă de 1.332.116 pensionari câţi aveau această pensie în decembrie 2016, la preluarea puterii de către PSD-ALDE.

„Este o creştere etapizată pe care noi am preconizat-o odată cu creştere PIB. Vom intra la excedent la pensii datorită creşterii masei salariale şi transferului contribuţiilor de la angajator la angajat”, a explicat Budăi.

Marius Budăi a mai explicat că este prima dată din 1994 încoace când există un excedent la fondul de pensii. Mai exact, numărul angajaţilor depăşeşte numărul pensionarilor.

Totul ca urmare a măsurilor implementate prin programul de guvernare, a declarat Marius Budăi.

Ministrul a anunţat la „Punctul de Întâlnire” şi creşterea plafonului de venit pentru pensionari la medicamente compensate, de la 700, în decembrie 2016, la 990 de lei în martie 2019, cu o creştere de 40%.

Marius Budăi a explicat miercuri seară care este raportul dintre pensie şi impozitele plătite şi a anunţat că niciun pensionar, indiferent de valoarea pensiei sale, nu va mai plăti impozit de 5,5% la Sănătate.

Citiți și:

Ministrul Muncii, ultimele detalii despre pensiile românilor

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close